Japonia a prezentat medaliile pentru Olimpiadă, construite din metale reciclate

July 29, 2019
377 Views

Comitetul oficial al Olimpiadei care va fi organizată anul viitor în Japonia a prezentat oficial medaliile care vor fi oferite sportivilor de pe primele trei locuri, medalii compuse în întregime din materiale reciclate. În aprilie 2017, Japonia demara o campania de colectare a dispozitivelor electronice vechi, cu scopul de a realiza medaliile pentru Olimpiadă din metalele prețioase extrase și reciclate. În urma campaniei care s-a întins pe mai bine de doi ani, Japonia a reușit să colecteze metalele necesare confecționării tuturor medaliilor care vor fi acordate sportivilor pe durata competiției.

Au fost colectate 78.895 de tone de gadgeturi, dintre care 6,21 tone reprezentau doar telefoane mobile. Din acestea, au fost extrase 32 kilograme de aur, 3.500 kilograme de argint și 2.200 kilograme de bronz.
Medaliile prezentate cu exact un an înainte de debutul Olimpiadei au 85 milimetri în diametru și o grosime care variază de la 7,7 milimetrii în cea mai subțire zonă la 12,1 milimetri în cele mai groase regiuni.

Medaliile de aur au 6 grame de aur placat peste un strat de argint pur. Medaliile de argint sunt compuse exclusiv din argint pur, iar medaliile de bronz folosesc un aliaj de alamă roșie compus din cupru (95%) și zinc (5%).

Creatorul medaliilor este Junichi Kawanishi, un designer care a fost ales în urma unei selecții la care au participat peste 400 de profesioniști și studenți.

Leave A Comment

%d bloggers like this: