Directorul STS şi-a dat DEMISIA din funcţie

Ionel-Sorinel Vasilca, director al STS, a anunţat, luni, că a înaintat preşedintelui Klaus Iohannis, demisia sa din funcţie. Demisia a fost înaintată pentru a nu afecta prestigiul instituţiei, spune acesta.

„Doresc să vă informez că, începând cu data de 29 iulie 2019, am înaintat Preşedintelui României demisia mea din funcţia de director al Serviciului de Telecomunicaţii Speciale. Fac precizarea că demisia nu a fost depusă ca urmare a existenţei unei sincope, inadvertenţe sau ca umare a celei mai mici umbre de vinovăţie în exercitarea funcţiei de preluare şi localizare a apelurilor de urgenţă 112 de către STS, a neglijenţei mele în serviciu, a tratării superficiale sau a neasumării responsabilităţilor care privesc datoria mea şi a tuturor angajaţilor de a garanta funcţionarea continuă a serviciilor speciale, de cooperare şi a celor pe linia 112”, se arată într-o informare transmisă de STS şi semnată de Vasilca.

Potrivit acestuia, demisia a fost înaintată pentru a nu afecta prestigiul instituţiei.

Generalul-maior Ionel Sorinel Vasilca a fost numit director al Serviciului de Telecomunicaţii Speciale în august 2017. Vasilca a fost adjunct tehnic al Directorului Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, din 7 decembrie 2005.

Vasilca lucrează în Serviciul de Telecomunicaţii Speciale din 1990, când a fost angajat pe funcţia de ofiţer tehnic la Direcţia Radiocomunicaţii. Între 1997 şi 2001 a fost şef birou şi şef sector la Direcţia Radiocomunicaţii. Ulterior, a fost numit locţiitor al şefului Direcţiei Radiocomunicaţii, până în 2005.

Fostul şef al STS a absolvit Academia Tehnică Militară – Facultatea de Electronică şi Informatică, în 1990.

Serviciul de Telecomunicaţii Speciale a anunţat, sâmbătă, că în cazul Caracal nu au fost inadvertenţe, sincope sau defecţiuni tehnice şi dacă există o problemă este legată doar de comunicarea întârziată.

STS este instituţia acuzată de Poliţie că a oferit târziu date legate de localizarea Alexandrei, fata de 15 ani sechestrată, violată şi ucisă, care a apucat să sune de 3 ori de pe telefonul agresorului, la 112.

De altfel, prim-ministrul Viorica Dăncilă i-a cerut lui Klaus Iohannis să îl demită pe directorul STS.

Preşedintele Klaus Iohannis a primit demisia directorului STS Ionel-Sorinel Vasilca

Preşedintele Klaus Iohannis a primit, luni, demisia directorului Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, Ionel-Sorinel Vasilca, urmând ca marţi să informeze membrii Consiliului Suprem de Apărare al Ţării de această demisie în şedinţă, potrivit Administraţiei Prezidenţiale.

“Administratia Prezidentiala: Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a primit luni, 29 iulie a.c., demisia din funcţia de director al Serviciului de Telecomunicaţii Speciale a domnului Ionel-Sorinel Vasilca. În cadrul şedinţei Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, care va avea loc marţi, 30 iulie, Preşedintele Klaus Iohannis va informa membrii Consiliului pentru a lua act de această demisie”, arată un mesaj al Preşedinţiei

Leave A Comment

%d bloggers like this: