Presedinta PSD Cluj – Mii de locuitori de lângă Cluj-Napoca nu au acces la apă potabilă!

July 25, 2019
407 Views

“Solicit Consiliului Judeţean Cluj să finalizeze proiectul de alimentare cu apă potabilă pentru satele Mera, Rădaia și Suceagu din Baciu!

Cluj-Napoca, 2019, la câţiva kilometri de capitala Transilvaniei, în satele Mera, Rădaia și Suceagu din Baciu clujenii nu au acces la APĂ POTABILĂ!

Proiectul introducerii apei potabile în zonă a fost o provocare birocratico-administrativă care s-a desfășurat pe etape: În etapa întâi, s-a realizat aducţiunea apei pe 12 km între Viştea şi Rădaia, din fondurile Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, proiect sprijinit de Guvernul României, primarul localităţii şi consilierii social-democraţi. Apoi, din fondurile Primăriei Baciu a fost realizată conducta până la şcoala din Suceagu.

În cea de-a doua etapă urmează distribuţia în cele trei sate, Suceagu, Mera, Rădaia, în cadrul unui proiect pe care îl gestionează Compania de Apă Someş (CAS), subordonată Consiliului Judeţean Cluj.

Fostul director al companiei şi liderul Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, au promis încă din 2016, că la sfârşitul lui 2017 proiectul va fi finalizat. În 2018, cei doi promis din nou finalizarea lucrărilor pentru ca în mai 2019, Tişe să promită „darea în funcţiune” în luna iunie.

„Având în vedere întârzierea finalizării proiectului, îi solicit lui Alin Tişe şi majorităţii liberale din Consiliul Judeţean Cluj să meargă în Suceagu, Mera, Rădaia şi să le explice oamenilor de ce în 2019 nu au acces la apă! Este impardonabilă această abordare administrativă, lipsă de responsabilitate şi pentru această situaţie nu există scuze!

Guvernul României prin Ministerul Dezvoltarii Regionale şi Administraţiei Publice, Primăria Baciu şi consilierii locali au susţinut fără rezerve acest proiect, însă la Consiliul Judeţean Cluj, inevitabil, proiectul a intrat în zona neputinţei administrative şi manageriale” a declarat Horia Nasra, deputatul PSD Cluj.

Leave A Comment

%d bloggers like this: