Unde găsești cea mai ieftină benzină în Europa și pe ce loc este România la prețul carburantului

July 22, 2019
849 Views

Dacă ai ales să pleci în vacanță cu mașina personală, prin Europa, iată unde este benzina cea mai ieftină. Pe ce loc crezi că se situează România la prețul carburanților?

Cea mai ieftină benzină din Europa

Prețul benzinei diferă în funcție de numeroși factori, la fel ca prețul țițeiului de pe piața internațională, taxele ori marjele proprietarilor de la stațiile de benzină. Valoarea pe litru a benzinei în punctul de vânzare cu amănuntul se schimbă de la o zi la alta. În unele țări, chiar și de la o oră la alta. Cel mai ieftin preț din Europa la benzină îl putem găsi în Rusia, conform profit.ro. După schimbarea valutei din ruble, vom plăti pentru benzină 0,63 de euro. La polul opus se află Norvegia, unde prețul benzinei este cel mai mare.

Prețul mediu pentru 1 litru de benzină va ajunge la 1,70 de euro. În comparație cu salariul mediu din Europa, cel mai bun preț la benzină îl vom găsi în țări care nu dețin materii prime precum Elveția și Luxemburg. Locuitorii își permit dintr-un salariu mediu să cumpere 3.388 sau 2.827 de litri de benzină. Pe locul trei în clasamentul prețurilor bune la benzină se află Norvegia, cu 1,989 litri. România ocupă, din păcate, abia locul 31. Țara noastră este aceea în care salariul mediu este la fel de valoros precum 559 de litri de benzină. Ca un exemplu: un român se află în clasificarea generală cu mult peste un moldovean și puțin peste un bulgar, dar mai jos de un ungur. Ucraina se află în partea de jos a clasamentului alături de Albania, locuri unde posibilitățile salariului mediu pe economie nu trece de 300 de litri de benzină, doar o zecime din ceea ce-și poate permite cel din topul clasamentului.

România, pe locul 31 la prețul carburantului

„În acest studiu s-au folosit cele mai noi valori ale salariului mediu pe economie, publicate pe paginile de internet ale guvernelor, birourilor sau ministerelor relevante. Prețurile medii ale combustibilului, din prima jumătate a anului 2019, au fost luate de pe pagina globalpetrolprices.com și alte surse locale. Pentru a obține numărul de litri de benzină, am împărțit salariul mediu pe economie la prețul mediu pentru un litru de benzină. La schimbarea valutei, am folosit cursurile medii din ultimele 90 de zile”, conform Picodi, companie de analiză a piețelor.

Leave A Comment

%d bloggers like this: