Simona reuşeşte meciul perfect! O bate pe Serena în finala la Wimbledon şi intră în istoria tenisului mondial

July 14, 2019
473 Views

Simona Halep a câştigat finala turneulul de la Wimbledon după ce a învins-o fără drept de apel pe Serena Williams, 6-2, 6-2, după numai 55 de minute de joc.
Meciul a fost controlat autoritar de jucătoarea născută acum 27 de ani în Constanţa. Cu o deplasare în teren excepţională, dublată de o condiţie fizică ireproşabilă, Simona a reuşit să o scoată din ritm pe mult mai titrata sa adversară.
Încă de la primele schimburi a fost clar că Simona nu mai este fetiţa care intra tremurând la o confruntare cu Serena Williams. Statistica de 10 înfrîngeri pentru Serena şi o singură victorie pentru româncă a fost întoarsă imediat cu susul în jos, dupa 13 minute Simona având deja 4-0. Mişcare pe teren, servicul şi precizia loviturilor Simonei Halep au fost ireproşabile, în timp ce erorile neforţare se adunau în dreptul Serenei.
Singura dată când a Halep a avut probleme în rimul set pe propriul serviciu a fost în game-ul 6, când a fost nevoită să salveze o minge de break. După un nou ghem la 0 reuşit de americancă, Halep a închis setul, cu 6-2, după 26 de minute.
Începutul setului secund a fost singura parte în care s-a jucat de la egal la egal. De la 2-2 însă, Simona a şi-a ridicat nivelul atât de sus încât Serena a părut o diletantă. Imediat românca a făcut un prim break şi l-a consoiidat cu oarecare emoţii. Astfel, simona a scăpat cu faţa curată doar cu ajutorul serviciului.
Game-ul următor, câştigat tot de Simona, a cel care a consemnat abia primul as din acest meci al Serenei. Simona a revenit însă de la 40-15 şi a făcut al doilea break la a doua oportunitate .
Când a trebuit să servească pentru meci, Românca nu a tremurat nicio secundă şi a închis partida cu un game alb, punând capăt întâlnirii după mai puţin de o oră de la primul serviciu.
Calificarea în finală este recompensată cu 1,175 milioane de lire sterline (1,3 milioane de euro) şi cu 1.300 de puncte WTA. Câştigătoarea trofeului va primi 2,35 milioane de lire sterline (2,6 milioane de euro) şi 2.000 de puncte WTA.

Leave A Comment

%d bloggers like this: