Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. Unde va fi cel mai cald şi când şi în ce zone va ploua

July 3, 2019
509 Views

Săptămâna aceasta vremea va fi călduroasă, media regională a maximelor în timpul zilei atingând 34 de grade, însă de săptămâna viitoare se va răcori, temperaturile din timpul zilei urmând să atingă aproximativ 28 de grade, iar cele nocturne se vor situa în jurul valorii de 19 grade. Între 3 şi 5 iulie, pe arii restrânse vor fi ploi trecătoare, anunţă meteorologii care au dat publicităţii prognoza meteo pe două săptămâni.

IN TRANSILVANIA

Vremea se va încălzi la începutul primei săptămâni a intervalului de prognoză, devenind călduroasă, caniculară îndeosebi în după-amiaza zilei de 2 iulie, când media maximelor diurne va atinge 35…36 de grade. Ulterior, regimul temperaturii aerului va marca o scădere şi va fi caracterizat de valori medii în jurul a 28 de grade, în intervalul 4 – 14 iulie, caracterizând o vreme normală din punct de vedere termic. Media minimelor termice va fi de 16 grade în dimineaţa zilei de 3 iulie, apoi se va situa între 12 şi 14 grade. Manifestări specifice instabilităţii atmosferice se vor semnala cu precădere între 3 şi 5 iulie şi, din nou, în intervalul 9-14 iulie.

LA MUNTE

Valorile termice maxime vor fi ridicate la începutul primei săptămâni a intervalului de prognoză, când se va consemna o medie de 26…27 de grade, apoi temperaturile diurne vor marca o scădere şi, între 4 şi 14 iulie, se vor situa în mod constant în jurul unei valori de 18 grade. Temperaturile minime vor fi de aproximativ 10 grade, în medie, exceptând primele nopţi ale intervalului, când nu vor scădea sub o valoare medie în jurul a 16 grade. Vor fi intervale cu manifestări specifice instabilităţii atmosferice aproape în fiecare zi, dar pe arii mai extinse acestea se vor semnala în intervalele 3 – 5 iulie şi, respectiv, 10 – 14 iulie.

Leave A Comment

%d bloggers like this: