CNIPMMR : Peste 80% dintre respondenţii unui sondaj se opun unei amnistii fiscale generalizate

July 3, 2019
278 Views

Peste 80% dintre respondenţii unui sondaj realizat de Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR) se opun unei amnistii fiscale generalizate prin care, de fapt, sunt ajutate companiile de stat, a declarat, luni, Florin Jianu, preşedintele CNIPMMR, într-o conferinţă de presă.

“Amnistia fiscală este un subiect care apare cu o oarecare recurenţă. Dacă nu mă înşel este a patra oară când apare acest subiect sub o formă sau alta. În primul rând noi am reluat un sondaj cu privire la această amnistie fiscală. În primul rând cred că ar trebui stabilit foarte clar cine cere această amnistie fiscală. Din păcate nu am văzut din partea Ministerului de Finanţe sau a a Guvernului cine sunt cei care solicită această amnistie fiscală şi care sunt problemele pe care această amnistie fiscală le rezolvă în economie. Reamintesc faptul că suntem într-o perioadă de creştere economică, într-o perioadă în care există bani în economie şi atunci trebuie să ne uităm foarte clar pe cine şi în ce fel ajutăm cu această amnistie fiscală. Ca şi rezultate ale acestui sondaj pe care noi l-am realizat, peste 80% dintre respondenţii acestui sondaj se opun unei amnistii fiscale generalizate în care, de fapt, ajutăm tot companiile de stat”, a spus Florin Jianu.

El a menţionat că un sondaj similar a fost realizat şi în 2018, iar atunci 72% dintre respondenţi se opuneau unei amnistii fiscale.

Leave A Comment

%d bloggers like this: