Victor Ponta – Ce se face cu acesti bani luati imprumut? Cat de mare este dobanda? Cum ii dam inapoi?

Ce se face cu acesti bani luati imprumut? Cat de mare este dobanda? Cum ii dam inapoi?

Acestea sunt problemele adevarate ale Romaniei – nu cine camdideaza la ce functii!

Noi , la ProRomania – pentru aceste probleme ne pregatim ; cu profesionisti si solutii serioase!

Suntem ProRomania – si tinem cu Romania!

“Este foame mare de bani la Guvern: Ministerul Finanţelor a împrumutat 21,8 mld. lei şi 3,5 mld. euro în S1/2019

Pentru luna iulie, Ministerul Finanţelor a programat împrumuturi de pe piaţa internă de peste 4 mld. lei.

Suma împrumutată de Ministerul Finanţelor în lei în primul semestru (S1) a ajuns la 21,8 mld. lei, în timp ce în euro a împrumutat 3 mld. euro de pe piaţa externă şi 506,7 mil. euro de pe piaţa internă.

Dacă la începutul anului băncile nu s-au prea înţeles cu Ministerul Finanţelor la licitaţiile cu titluri de stat, în lunile următoare împrumuturile au fost în linie cu nivelul programat, pentru ca în iunie să fie depăşit cu circa 60% programul de împrumuturi.

Luna iunie a venit cu un volum record al împrumu­turilor de pe piaţa internă de 7,07 mld. lei, cu 60% peste nivelul planificat, de 4,4 mld. lei. Ministerul Finanţelor a avut un vârf de plată de peste 10 mld. lei în luna iunie în condiţiile în care au ajuns la scadenţă titluri de aproape

9 mld. lei, la principal adăugându-se şi dobânzile aferente. Şi în aprilie a fost un vârf de plată comparabil şi, în plus, ministerul trebuia să ramburseze atunci şi 1,2 mld. euro. Iar în luna februarie a fost un vârf de plată de peste 6 mld. lei. Pentru luna iulie, Ministerul Finanţelor a programat împrumuturi de pe piaţa internă de peste 4 mld. lei.

Anul 2019 este volatil din punctul de vedere al nevoilor de finanţare ale statului, ca şi anii trecuţi, distribuţia nevoilor de finanţare fiind neuniformă, cu o concentrare a vârfurilor de plată în prima jumătate a anului şi luni în care sumele ajunse la scadenţă sunt mai mici de 1 mld. lei.” arata Victor Ponta

Leave A Comment

%d bloggers like this: