Peste jumatate dintre romanii utilizatori de internet foloseau servicii de streaming video, in mai (studiu)

June 30, 2019
509 Views

Procentul românilor utilizatori de Internet care foloseau servicii de streaming video pentru a se relaxa în timpul liber a ajuns la 52%, în mai, faţă de 42% în urmă cu şase luni (noiembrie 2018), conform studiului “Digital Evolution: Connected Consumer Monitor”.

Studiul semnalează că utilizatorii de Internet petrec zilnic între 1-2 ore pentru a viziona filme şi seriale, în funcţie de platforma de streaming online aleasă. Odată cu această creştere, se remarcă şi cea înregistrată de utilizarea smart TV-ului, atunci când ne referim la modalitatea de accesare a internetului. Astfel, în prezent, 36% dintre internauţii români folosesc lunar smart TV-ul, pentru a fi online.

“Dacă privim spre cifrele înregistrate acum 1 an şi jumătate (primul val al studiului “Digital Evolution: Connected Consumer Monitor”, realizat în noiembrie 2017), când doar 24% dintre onlineri utilizau smart TV-ul, constatăm că, în 18 luni, rata de utilizare a acestui tip de device s-a bucurat de o creştere spectaculoasă – de 50%”, afirmă Julien Zidaru, managing partner Exact Business Solutions, firma care a realizat studiul.

Trendul ascendent, observat în cazul folosirii serviciilor de streaming video şi corelat cu utilizarea celui mai potrivit device pentru accesarea acestora (Smart TV-ul), determină modificări ale comportamentului online al românilor: creşte numărul minutelor alocate zilnic platformelor de streaming şi scade numărul celor petrecute pe reţelele de socializare. Principalele reţele sociale înregistrează în prezent o scădere zilnică de 20 de minute, comparativ cu cifrele analizate în noiembrie 2017, mai arată studiul.

Leave A Comment

%d bloggers like this: