Dacian Ciolos, liderul PLUS, ales preşedinte al Grupului Renew Europe

June 20, 2019
522 Views

Fostul premier Dacian Cioloş a fost ales preşedinte al Grupului Renew Europe din Parlamentul European.

Renew Europe este al treilea grup  ca pondere în legislativul european.

„Este o onoare și o mare responsabilitate pentru mine să preiau conducerea grupului Renew Europe. Este pentru prima dată de la aderarea noastră în Uniunea Europeană când politicienii români își asumă o prezență consistentă în politica europeană ca urmare a unui mandat clar obținut din partea cetățenilor români.

Din această perspectivă aș vrea să tratăm lucrurile în anii care urmează. Să punem accent pe ce este nevoie să facem și pe ce ni se cere din partea societății. Un bun procent electoral te onorează, dar adevărul e că nu vorbim despre o creștere politică, ci mai degrabă despre numărul impresionant al celor care te mandatează să lucrezi pentru ei. Diferența dintre ce credem noi ca politicieni si ce dorește societatea de la noi poate fi decisivă pentru eșecul unui proiect politic, dacă nu suntem atenți și cu picioarele pe pământ.

Avem un moment astral, o ocazie unică pentru România. Modul de a face politică așa cum a fost înțeles de vechea clasă politică poate fi schimbat complet și înlocuit cu unul în care cetățeanul să fie elementul central al guvernării. Pentru asta e nevoie să alegem cât de curând ce ne dorim.

Cred că e nevoie de liniște și de proiecte în România. Am avut un președinte implicat și o opoziție vie și determinată în ultimii ani. E timpul să discutăm ce vrem de acum încolo, cum trebuie să arate viitoarea guvernare, pentru a ne asigura că reforma statului și cea administrativă se întâmplă și care sunt proiectele pe care le dorim pentru România.

Am intrat în politică cu gândul de a mă dedica 100% unui proiect nou. Etapa europarlamentarelor a fost un succes și ca rezultat electoral, dar și ca negocieri europene. Acum e timpul să ne dedicăm politicii interne. România are nevoie de un PACT în interiorul opoziției care să clarifice cât de curând ce ne dorim de la viitoarele alegeri. Guvernarea pe care ne-o dorim trebuie gândită încă de acum și forțele politice care se pretind responsabile ar trebui să înceapă discuțiile. Devine periculos să producem o fragmentare și o neliniște între forțele de opoziție doar pentru că nu știm ce ne dorim. Orice greșeală va fi plătită scump în termeni de performanță guvernamentală și vom contribui din plin la dezamăgirea electoratului care ne va vota.”arata Dacian Ciolos

Leave A Comment

%d bloggers like this: