Cum a evoluat piaţa de soluţii de securitate cibernetică pentru companii din România

June 19, 2019
282 Views

Ştiai că…
În 2022, va fi generat mai mult trafic IP decât în toţi anii trecuţi de la apariţia internetului?

În doar trei ani, conform raportului Cisco Visual Networking Index (VNI), traficul de Internet global provenit din reţelele mobile va fi de 22% şi 60% din populaţia lumii va utiliza internetul.

Peste 28 de miliarde de dispozitive şi conexiuni vor fi online, iar mai mult de 50% dintre acestea vor fi machine-to-machine (M2M).

Până în 2020, sunt estimate să se conecteze la internet un milion de obiecte în fiecare oră. Cu cât creşte numărul dispozitivelor conectate la internet, cresc şi riscurile utilizatorilor şi companiilor de a fi ţinta unui atac cibernetic.

Conform celui mai recent raport Cisco CISO Benchmark Study 2019 privind securitatea, pentru 45% dintre companii, impactul financiar al unei breşe de securitate a fost mai mare de 500.000 de dolari în 2018.

Şi în acest an, vectorul de ameninţare numărul unu pentru organizaţii rămâne e-mailul. Companiile trebuie să ţină tot mai mult cont de comportamentul utilizatorilor şi să investească în educaţia angajaţilor privind riscurile cibernetice.

Principala provocare tehnologică pentru anii următori va fi cea legată de securitatea IT.

Prezentă de 20 de ani pe piaţa din România, Cisco va ajuta în continuare organizaţiile să răspundă acestor provocări şi să implementeze noi tehnici şi tehnologii pentru a se proteja eficient împotriva ameninţărilor cibernetice. Cisco propune o abordare arhitecturală a securităţii, care ajută companiile să valorifice investiţiile făcute, să simplifice procesele şi să evolueze continuu.

Aflaţi mai multe despre tendinţele pieţei de securitate cibernetică şi cum puteţi anticipa provocările viitorului AICI.

Leave A Comment

%d bloggers like this: