O zi cu păsări în Muzeul Satului

June 13, 2019
266 Views

Muzeul Etnografic al Transilvaniei, instituție de cultură aflată în subordinea Consiliului Județean Cluj, invită publicul interesat sâmbătă, 15 iunie a.c., de la ora 10.00, în Parcul Etnografic Romulus Vuia, să petreacă o zi de neuitat în mijlocul naturii.
Aflat la cea de-a șasea ediție, evenimentul „O zi cu păsări în Muzeul Satului” propune o serie de activități dedicate copiilor și familiilor, având ca scop dezvoltarea cunoștințelor, aprecierii și dorinței de a proteja natura și, implicit, păsările. În acest sens, copiii vor putea participa la ateliere de identificat păsări, ateliere tradiționale de olărit, pâslărit lână și munca cu materiale tradiționale, tururi ghidate prin Muzeul Satului, prilej cu care tinerii vor putea afla informații cu privire la importanța păsărilor pentru mediul înconjurător, cum pot fi recunoscute și ajutate, despre cuiburi artificiale corect construite și amplasate, precum și despre hrana indicată păsărilor.
De asemenea, evenimentul va fi completat de o expoziție de animale vii, reptile și amfibieni, organizată de biologii din cadrul Vivariului Universității Babeș-Bolyai, precum și de o serie de activități de aventură, Salvamont Salvaspeo Vlădeasa fiind pregătit în acest sens să ridice la înălțime micii ornitologi.
Manifestarea este organizată de Societatea Ornitologică Română, iar participarea la eveniment este gratuită, achitându-se doar biletul de intrare în Parcul Etnografic.

Este posibil ca imaginea să conţină: text

Leave A Comment

%d bloggers like this: