Consultari la Cotroceni/Barna : Initiativa ” Fara penali in functii publice” va trebui sa faca parte din revizuirea Constitutiei

June 5, 2019
431 Views

Preşedintele USR, Dan Barna, a apreciat marţi, la finalul consultărilor cu preşedintele Klaus Iohannis, că iniţiativa “Fără penali în funcţii publice” va trebui să facă parte din revizuirea Constituţiei, menţionând că preşedintele a fost de acord cu acest lucru.

“Am avut o discuţie cu preşedintele Iohannis legată de modalităţile în care rezultatele referendumului de pe 26 mai pot deveni realitate pentru români. Am prezentat şi punctele de vedere al USR şi ale Alianţei USR PLUS. Noi considerăm că reforma constituţională, despre care am vorbit, ar trebui să fie, cumva, un pic mai largă. Dar oricum, ea va fi axată pe reducerea rolului ordonanţelor şi clarificarea termenului de urgenţă. În egală măsură am precizat foarte clar – şi preşedintele a fost de acord – că iniţiativa ‘Fără penali în funcţii publice’ va trebui să facă parte din această revizuire a Constituţiei, pentru că are în spate un milion de semnături, este în momentul de faţă în Parlament pentru vot, a trecut de Curtea Constituţională – deci este o iniţiativă legitimă şi legală. Şi morală, evident, pentru că de-acolo a pornit tot acest demers”, a arătat Barna în cadrul unei declaraţii de presă susţinute la Palatul Cotroceni.

El a subliniat că implementarea iniţiativei “Fără penali”, prin completarea art. 37 din Constituţie, ar reprezenta “un element de igienă morală pentru societatea românească”.

….

Leave A Comment

%d bloggers like this: