Peste jumatate dintre specialistii in recrutare verifica candidatul unui job la angajatorii anteriori (sondaj)

May 25, 2019
300 Views

Interviu de angajare

Şapte din zece specialişti în recrutare verifică, de obicei, candidatul pentru job, cu angajatorii anteriori, atât pentru poziţiile low-level, cât şi pentru cele high-level, reiese dintr-un sondaj publicat, vineri, de către una dintre cele mai importante platforme de recrutare online din România.

Cât priveşte canalele de comunicare din social media, cercetarea BestJobs relevă faptul că şase din zece angajatori verifică, în procesul de evaluare a unui candidat pentru un job în cadrul companiei, profilurile acestuia de social media, iar aproape patru din zece ţin cont inclusiv de acest criteriu în decizia de recrutare.

Potrivit sursei citate, peste jumătate dintre angajatori (53%) testează, uneori, şi abilitatea unui candidat de a interacţiona cu echipa din care va face parte, atât pentru poziţiile low-level, cât şi pentru cele high-level, în timp ce 14% fac acest lucru doar pentru poziţiile high-level.

Pentru marea majoritate a angajatorilor (95%) prima impresie este importantă, iar principalele trăsături pe care aceştia le caută la un candidat sunt încrederea în sine (78,5% dintre respondenţi), abilitatea de a rămâne calm sub presiune (76,2%) şi capacitatea de convingere (61%).

Totodată, atitudinea relaxată şi curajul candidatului contează pentru peste o treime dintre companii, în timp ce şarmul personal pentru doar 14% dintre angajatori.

 

……

AGERPRES

Leave A Comment

%d bloggers like this: