„Iubind tradițiile, clădim viitorul”- expoziție a elevilor cu nevoi speciale

Şcoala Gimnaziala Specială – Centru de Resurse şi Documentare privind Educaţia Integrată/Incluzivă, instituţie de învăţământ special aflată în subordinea Consiliului Județean Cluj, organizează miercuri, 22 mai a.c., în colaborare cu Muzeul Etnografic al Transilvaniei, expoziţia „Iubind tradițiile, clădim viitorul.”
Scopul acestui eveniment vizează promovarea talentului și creativității copiilor cu nevoi speciale în societate, cultivarea sentimentului de identitate și apartenență la viața comunității și, totodată, perpetuarea tradițiilor românești.
Expozitia cuprinde lucrări unicat, realizate manual de către elevii claselor V-VIII, pe suport de sticlă – icoane, obiecte decorative, mătase – pictură în tehnica batik, vegetal – împletituri din pănuși sau diverse fibre vegetale, ceramic – modelarea unor obiecte decorative, hârtie – lucrări de pictură, măști tradiționale și podoabe din mărgele. De asemenea, vor fi expuse lucrările elevilor participanți la concursul ,,Mărgeluțele vesele”, concurs de podoabe din materiale reciclabile, din cadrul proiectului regional ,,Reciclăm și natura o salvăm”, cuprins în Calendarul Activităților Educative Regionale și Interjudețene. Aflat la cea de a V-a ediție, concursul reunește lucrările a peste 200 de copii de la școlile și grădinițele din județul Cluj, dar și din țară.
Vernisajul expoziției va avea loc de la ora 10.00, la sediul Muzeului Etnografic al Transilvaniei situat pe strada Memorandului, nr. 21.

Leave A Comment

%d bloggers like this: