Plante vindecătoare menţionate în Biblie, explicate de profesorul Ovidiu Bojor

May 13, 2019
747 Views

Ovidiu Bojor, doctor în Farmacie, membru de onoare al Academiei de Ştiinţe Medicale din România, vorbeşte despre beneficiile a două dintre plantele menţionate în Biblie. Castanul şi miezul de nucă au nemeroase beneficii, fiind foloste pentru tratarea diferitelor afecţiuni.

Doctor în Farmacie, membru de onoare al Academiei de Ştiinţe Medicale din România şi al Academiei de Ştiinţe şi Arte din SUA, Ovidiu Bojor descrie în cartea „Plante şi miresem Biblice. Hrană pentru suflet şi trup“, capacitatea vindecătoare a plantelor menţionate în Biblie.

Plante vindecătoare menţionate în Biblie, explicate de profesorul Ovidiu Bojor:

Castanul

Castanul apare în parabola care îndeamnă la modestie, moderaţie şi umilinţă. „Castani nu erau la mărime ca ramurile lui. Nici un copac din gradina lui Dumnezeu nu se aseamănă cu el la frumuseţe“, este textul biblic în care apare acest copac. Extractele apoase din frunzele de castan şi tincture au acţiune asupra centrilor respiratori, în special asupra centrilor tusei.

„ Fructele coapte sau sub formă de piure se recomandă în tratarea afecţiunilor cardiovasculare si renale. Se face o infuzie dintr-o lingură într-o cană de apă şi se bea de 2-3 ori pe zi. Scoarţa copacului, datorită conţinutului ridicat de tanin, se recomandă în tratarea diareei. “, explică prof. Ovidiu Bojor.

Miezul de nucă

Nucul este o prezenţă nobilă în Ţara Sfântă. „M-am coborât în tainică grădină a nucilor să văd şuvoiul apei la obârşii, şi via s-o văd de-a odrăsit şi rodiile dacă au dat în floare“ este textul care apare în Cântarea Cântărilor, un citat atribuit regelui Solomon.

Nucul se foloseşte ca antidiareic, antialergic sau împotriva colesterolului. „Pentru a trata afecţiuni interne se face o infuzie dintr-o lingură de frunze. Se beau două căni pe zi“, explică prof. Ovidiu Bojor. Specialistul mai spune că miezul de nucă măcinat, în amestec cu miere, este un energizant foarte bun.

Pentru uzul extern se prepară un decoct de două linguri de frunze la o cană de apă. Se aplică local sub formă de comprese pentru tratarea acneelor, eczemelor sau a psoriazisului. Se pot face şi băi generale dintr-un decoct de frunze (cca. 300 g) la 5 litri de apă, care se toarnă în cada de baie.

Leave A Comment

%d bloggers like this: