Preşedintele Klaus Iohannis spune ca este multumit de pregatirile pentru Summitul Consiliului European de la Sibiu

May 8, 2019
413 Views

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat. marţi, că este mulţumit de stadiul pregătirilor de la Sibiu pentru Summitul informal al Consiliului European care va avea loc joi, dar că are şi emoţii şi multe aşteptări de la această întâlnire a liderilor europeni.

“Emoţii. Da, sigur că am emoţii. Sper ca totul să funcţioneze foarte bine. Dar am aşteptări de la acest summit şi sper să reuşim cu toţii împreună liderii să generăm acest optimism de care Europa are nevoie”, a spus preşedintele Klaus Iohannis.

După ce a vizitat sediul Primăriei municipiului Sibiu, locul în care va avea loc Summitul UE, dar şi Palatul Brukenthal, unde va avea loc dejunul informal, preşedintele Iohannis a concluzionat că Sibiul este bine pregătit pentru acest eveniment, considerat cel mai mare din istoria oraşului.

“În Primărie lucrurile sunt foarte bine pregătite. Şi biroul care a fost al meu este foarte bine pregătit pentru întâlniri bilaterale pe care le vom organiza. Liderii au spaţii la dispoziţie şi în Primărie pentru întâlniri bilaterale. Există un birou special amenajat pentru preşedintele Tusk, există un birou special amenajat pentru preşedintele Juncker şi este un birou special amenajat pentru mine. Dar şi pentru toţi ceilalţi lideri există spaţii, toate birourile de la etajul I sunt libere pentru întâlniri bilaterale care vor putea să aibă loc acolo”, a spus şeful statului.

Klaus Iohannis se întoarce practic în biroul său unde a fost primar timp de patru mandate, dar de această dată în calitate de preşedinte al ţării.

Preşedintele a inspectat şi Piaţa Mare, dar şi Piaţa Mică din centrul istoric al Sibiului, locuri aflate în apropierea sediului Primăriei, unde va fi Summitul UE. Cu acest prilej, preşedintele Iohannis a dat asigurări că atât Preşedinţia, cât şi Guvernul şi toate instituţiile implicate în pregătiri au colaborat foarte bine.

“Lucrurile au funcţionat bine şi am fost foarte conectat la pregătiri. Toată lumea care are atribuţii legate de acest eveniment, care este un eveniment organizat de toate instituţiile româneşti cu atribuţii, au colaborat şi colaborează foarte bine”, a arătat preşedintele Klaus Iohannis.

Şeful statului a ţinut să le arate jurnaliştilor şi cortul din Piaţa Mică, unde el împreună cu preşedintele Tusk şi preşedintele Juncker vor prezenta concluziile Summitului UE.

“Aici este locul conferinţei de presă mari care se va desfăşura la finalul Summitului, o conferinţă unde vom prezenta, preşedintele Tusk, preşedintele Juncker şi cu mine, concluziile acestui summit şi vom avea sper, mulţi jurnalişti şi pe voi care sunteţi astăzi aici, dar şi foarte mulţi jurnalişti din întreaga Europă şi-au anunţat prezenţa aici, la Sibiu”, a arătat Klaus Iohannis.

…..

Leave A Comment

%d bloggers like this: