Elevii din toată țara sunt așteptați la cea de-a XVII – a ediție a Festivalului – concurs de folclor „Flori de mai”

April 24, 2019
478 Views

Elevii din toată țara sunt așteptați la cea de-a XVII – a ediție a Festivalului – concurs de folclor „Flori de mai”

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Cluj, instituție de cultură aflată în subordinea Consiliul Judeţean Cluj, împreună cu Asociaţia folclorică „Izvoraşul” din Cluj-Napoca și Asociaţia Folclorică „Codrişorul” Bonţida, organizează în perioada 31 mai – 1 iunie 2019, cea de-a XVII – a ediție a Festivalului – concurs de folclor „Flori de mai”.
Concursul este destinat elevilor de liceu și are ca scop descoperirea şi cultivarea valorilor folclorice autentice, prin însuşirea deprinderilor artistice adecvate, în vederea promovării şi conservării cântecului şi jocului popular, a obiceiurilor şi tradiţiilor din zona de provenienţă. Competiția se desfăşoară pe mai multe secţiuni: dans popular tradiţional/jocul la şură, prezentat în cadrul unui obicei folcloric, dans folcloric coregrafic, soliști vocali şi instrumentiști. În festival, la secţiunile solişti vocali şi instrumentişti se pot înscrie și elevii de gimnaziu, clasa a VIII-a.
Juriul festivalului va fi alcătuit din personalităţi şi specialişti în domeniu, recunoscuţi la nivel local şi naţional. Se vor acorda premii şi diplome pentru locurile I, II, III şi menţiuni pentru fiecare secţiune, precum şi premii speciale oferite de parteneri şi sponsori.
Cea de-a XVII – a ediție a Festivalului – concurs de folclor „Flori de mai” se va desfășura la Căminul Cultural din localitatea Bonțida, județul Cluj, și va debuta vineri, 31 mai 2019, când de la ora 11.00, vor evolua în concurs soliştii vocali şi instrumentişti, acompaniați de un grup instrumental din cadrul Orchestrei „Cununa Transilvană”, a Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Cluj. Pe parcursul zilei va avea loc și o expoziţie de fotografie veche, prezentări de costume populare, eseuri, poezii, lucrări sau proiecte cu tema Folclorul – identitate națională, în holul Primăriei comunei Bonţida. Sâmbătă, 1 iunie 2019, de la ora 10.00, vor concura cei înscriși la secțiunile joc popular tradiţional/jocul la şură și joc popular coregrafic. În aceeași zi, de la ora 16.00, va avea loc Gala de premiere a formaţiilor şi soliştilor participanţi, în cadrul Spectacolului folcloric „Pe Valea Someşului”.
Informaţii suplimentare despre regulament și înscrieri se pot obține accesând site-ul, www.traditiiclujene.ro, prin e-mail festivalfloridemai@yahoo.com, sau la telefon 0745 569641.

Leave A Comment

%d bloggers like this: