Sorin Moldovan despre Horia Nasra: Clujean la Cluj, PSD-ist la București

April 19, 2019
484 Views

Dublul limbaj este marcă înregistrată PSD. Aceasta este concluzia la care am ajuns după ce am citit un comunicat al domnului deputat PSD – Horia Nasra.

Dacă domnul Nasra ar fi tot atât de clujean la București cum este la Cluj, probabil lucrările la Centura Cluj ar fi fost deja începute și poate nici bugetul din 2018 al municipiului Cluj-Napoca nu ar fi fost ușurat de 28 de milioane de euro.

Înțeleg că ne apropiem de alegeri, iar “liderul suprem” le cere socialiștilor să arunce cu noroi peste tot, dar mă așteptam ca deputații PSD să vină în fața clujenilor cu realizările Guvernelor PSD din 2012, în care au avut: două Guverne Victor Ponta, un Guvern Grindeanu, un Guvern Tudose și un Guvern Dăncilă. Fără să mai punem la socoteală și guvernarea tehnocrată unde PSD a avut toate instituțiile sub control prin secretarii de stat și directorii din ministere.

Dacă domnul deputat Nasra a ales să vorbească despre premierul Emil Boc, eu aleg să vorbesc despre ce au făcut Alin Tișe și Emil Boc pentru Cluj și Cluj-Napoca.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj, a alocat cu 90% mai multe fonduri pentru investiții în 2019 comparativ cu 2018. Asta îmi doresc și pentru țară, un guvern care să facă investiții reale fiindcă doar atunci vom reuși să reducem diferențele care există între regiunile țării noastre. Nu trebuie să acceptăm că nu se poate, fiindcă adevărul este că SE POATE, iar Clujul este un exemplu.

Anual când se votează bugetul de stat, de la tribuna Parlamentului, fac apel către deputații de Cluj să susțină amendamentele care vizează proiectele de investiții precum centura Metropolitană Cluj-Napoca, Spitalul Regional de la Florești sau investiții pentru dezvoltarea aeroportului. Rezultatul din păcate este același an de an.

Tot despre investiții vorbim și când spunem autobuze electrice, parking-uri sau sală polivalentă. Emil Boc este primarul care face treaba Guvernului dacă vorbim despre Centura Metropolitană Cluj-Napoca. Asta în timp ce în 2018 și 2019 bugetul Municipiului Cluj-Napoca a fost ușurat de câteva zeci de milioane de euro, contribuții ale clujenilor, fiindcă Liviu Dragnea (PSD) a considerat că, citez “Clujul nu mai are nevoie”. Trist.

Legat de obsesia domnului Nasra, doresc să îi reamintesc stimabilului domn că Emil Boc după ce a luat o serie de măsuri nepopulare s-a prezentat în fața clujenilor, iar aceștia i-au acordat votul lor de încredere și l-au făcut primarul lor. Nivelul de dezvoltare a Municipiului Cluj-Napoca și nivelul de încredere pe care clujenii îl au în Emil Boc atestă faptul că acesta nu i-a dezamăgit. Asta ar trebui să fie o lecție pentru cei din PSD.

În încheiere vin cu un sfat pentru deputații aleși în Cluj pe listele PSD și ALDE: Este mai ușor să îți convingi colegii parlamentari să voteze pentru clujeni și în interesul Clujului, decât să îi convingi pe clujeni că Tișe și Boc nu fac nimic pentru comunitățile lor. Fapte, nu vorbe….

P.S.: Posibil să fie mai dificil să o faceți pe doamna Dăncilă să înțeleagă ce trebuie să facă dar eu vă urez mult succes, stimați colegi.

Sorin-Dan MOLDOVAN

Leave A Comment

%d bloggers like this: