Săptămâna Națională a Bibliotecilor 2019, la B.J. “Octavian Goga” Cluj

April 18, 2019
732 Views

Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga” Cluj, instituţie de cultură aflată sub autoritatea Consiliului Judeţean Cluj, în colaborare cu Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România (ANBPR), Filiala Cluj, organizează în perioada 15-19 aprilie 2019, Săptămâna Naţională a Bibliotecilor. Aceasta este sărbătorită la nivel național de bibliotecile publice din întreaga țară, în jurul datei de 23 aprilie, Ziua Internațională a Cărții și Dreprturilor de Autor și Ziua Bibliotecarului Român. Pe toată durata săptămânii se organizează activități de promovare a lecturii, activități dedicate cărţii și profesiei de bibliotecar.

Câteva din activitățiile organizate de biblioteca noastră sunt:

Discuția cu titlul “Despre dreptul de autor şi alte… inconveniente”, care îl va avea ca invitat pe graficianul, autorul de benzi desenate şi ilustratorul de carte, Adrian Barbu și se va desfășura în data de 18 aprilie, ora 10.

Inaugurarea mini bibliotecilor în aer liber din incinta Parcului Sportiv „Iuliu Hațieganu”, ce va avea loc în data de 19 aprilie 2019, ora 12.00. Inițiativa constă în amplasarea de căsuțe cu cărți în zonele de joacă pentru copii, lângă băncile de pe aleea principală și în zona foișoarelor din Parcul Sportiv și este rodul unei excelente colaborări dintre Biblioteca Județeană și Universitatea „Babeș-Bolyai”.

Bibliotecarii vor marca această săptămână prin participarea la dezbaterea “Bibliografia biblioteconomică românească – o perspectivă” organizată la Biblioteca Județeană, în 18 aprilie, ora 13.

Biblioteca Județeană ”Octavian Goga” este partener în organizarea evenimentului cultural Conferința „Expunerea Online a Patrimoniului Cultural European: Impactul Patrimoniului Cultural asupra Transformării Digitale a Societății”. Evenimentul se va desfășura la Palatul Culturii – Complexul Muzeal Național „Moldova“ din Iași, în 17-18 aprilie. Împreună cu partenerii Proiectului Enrich Europeana și Facts & Files Berlin, în cadrul evenimentului de la Iași, vor fi organizate două sesiuni de Mini-Transcribathon. Participanții la Mini-Transcribathon vor avea ocazia unică de a lucra cu documente istorice în timp ce explorează lumea celor care trăiau la acel moment.

Pentru a oferi cât mai multor membri ai comunității oportunitatea de a beneficia de serviciile bibliotecii în timpul lor liber, Filiala „Traian Brad” din cartierul Mănăștur își va extinde programul de funcţionare în zilele de sâmbăta, în intervalul orar 10.00-14.00. Astfel, utilizatorii şi viitorii utilizatori ai filialei din cel mai mare cartier al oraşului Cluj-Napoca, sunt aşteptaţi să împrumute cărți, să participe la activități, să vizioneze filme, să petreacă timp împreună la bibliotecă.

Pe parcursul întregii săptămâni, Biblioteca Județeană oferă permise gratuite de intrare la bibliotecă pentru toate vârstele și oferă cărți în dar tuturor vizitatorilor bibliotecii.

Programul complet al manifestărilor poate fi consultat aici: http://www.bjc.ro.

Leave A Comment

%d bloggers like this: