Prognoza meteo: Veşti proaste de la meteorologi, ce se anunţă de Florii. Când loveşte frigul România, unde dă îngheţul

April 11, 2019
433 Views

Meteorologii vin cu veşti proaste pentru următoarele două săptămâni. Vom avea parte de ploi zilnice în unele regiune şi de o răcire accentuată, fiind anunţate chiar şi temperaturi sub pragul de îngheţ. Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a publicat prognoza valabilă în perioada 8-21 aprilie 2019.

Iată prognoza pentru fiecare regiune a ţării:

Temperaturi sub pragul de îngheţ în Transilvania

Vremea se va răci treptat, astfel încât media temperaturilor maxime va scădea de la 17…18 grade, în primele 3 zile de prognoză, până în jurul a 11 grade în intervalul 14-16 aprilie. Apoi această medie va fi în creştere, iar spre sfârşitul celei de-a doua săptămâni se estimează revenirea la un regim termic normal, cu maxime de 16…17 grade, în medie. Temperaturile minime vor avea o evoluţie asemănătoare, media lor fiind în scădere, mai însemnată în intervalul 15-18 aprilie, când va putea coborî sub pragul de îngheţ, însă ulterior se estimează că va creşte până la 1…2 grade, în dimineţile de 20 şi 21 aprilie. Se vor semnala precipitaţii predominant sub formă de ploaie, cu o probabilitate de apariţie mai ridicată în intervalul 9-13 aprilie, când local pot fi moderate cantitativ.


Minus şase grade la munte

Procesul de răcire a vremii din intervalul 10-15 aprilie va determina scăderea mediei temperaturilor maxime de la 9 la 2 grade. Începând din data de 16 aprilie şi până la sfârşitul celei de a doua săptămâni se va reveni treptat la un regim termic normal, astfel încât media maximelor termice urmează să atingă valoarea de 8 grade pe 20 şi 21 aprilie. Media minimelor termice va scădea sub 0 grade în data de 12 aprilie, atingînd -6 grade pe 16 aprilie, iar ulterior va fi în creştere şi la finalul intervalului de prognoză va atinge 0 grade. Se vor semnala precipitaţii, predominant ploi, cu o probabilitate de apariţie mai ridicată în intervalul 9-14 aprilie, când local şi temporar cantităţile de apă pot fi mai însemnate.

 

Foto : www.vremea.net

Leave A Comment

%d bloggers like this: