Ultimele știri

Eurostat: Aproape 71% dintre români îşi percep starea de sanătate ca fiind bună sau foarte bună, faţă de 59% dintre polonezi şi unguri

April 8, 2019
165 Views

O pondere de 70,9% dintre românii cu vârsta de peste 16 ani au declarat, în anul 2017, că îşi percep starea de sănătate ca fiind bună sau foarte bună, informează Biroul de statistică al Uniunii Europene – Eurostat. Procentul îl depăşeşte cu 12 puncte procentuale pe cel din Polonia şi Ungaria.

În zonele urbane, ponderea a fost de 73,1%, în timp ce în cele rurale a fost de 68,8%. În plus, 76,3% dintre bărbaţii de peste 16 ani şi-au clasificat starea de sănătate ca fiind bună sau foarte bună, comparativ cu 65,9%, dintre femei.

Şapte din zece persoane de peste 16 ani care trăiesc în Uniunea Europeană (UE) şi-au evaluat starea de sănătate ca fiind bună sau foarte bună în 2017, iar la polul opus, mai puţin de unul din zece (8%) şi-a apreciat nivelul sănătăţii ca fiind rău sau foarte rău. Clasificarea a inclus cinci niveluri de stare de sănătate auto-percepută: foarte bună, bună, convenabilă, rea şi foarte rea.

Dintre statele membre UE, cea mai mare pondere a populaţiei de peste 16 ani care a declarat o stare de sănătate bună sau foarte bună a fost înregistrată în Irlanda (83%), urmată de Cipru (78%), Italia şi Suedia (fiecare cu câte 77%), Ţările de Jos (76%) şi Malta (75%).

….

Leave A Comment

%d bloggers like this: