Prognoza meteo: Ce vreme se anunţă de Florii. Când va fi România lovită de ploi, ce temperaturi sunt prognozate în aprilie

April 6, 2019
514 Views

Deşi se mai încălzeşte puţin, România va fi lovită de ploi. Temperaturile prognozate de către meteorologi se înscriu în normalul acestei perioade. Precipitaţiile încep în vestul şi nord-vestul ţării încă de sâmbătă, iar de luni pun stăpânire pe toată ţara.

Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie(ANM), vremea se va menţine, vineri, în general frumoasă şi se va încălzi uşor. Cerul va fi variabil, cu înnorări mai ales în timpul nopţii în vestul şi nord-vestul ţării, unde pe arii restrânse va ploua slab. Vântul va avea intensificări în Banat şi în zona înaltă a Carpaţilor Meridionali, dar local şi la cote mai reduse şi în restul ţãrii. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 11 şi 21 de grade, iar cele minime se vor situa între 1 şi 9 grade, mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei, dar mai ridicate în Dealurile de Vest.

Sâmbătă, cerul va avea înnorări în regiunile vestice şi sud-vestice unde local va ploua şi va fi variabil în restul teritoriului unde ploile se vor semnala izolat, îndeosebi noaptea. Vântul va avea intensificări la munte, precum şi în sudul, centrul şi estul ţării. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 12 şi 20 de grade, iar cele minime între 2 şi 10 grade, mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei, dar şi uşor mai ridicate în sudul Banatului.

Duminică va ploua, local în regiunile sudice şi vestice şi pe arii restrânse în rest. Vântul va avea intensificări la munte, în sudul şi estul teritoriului şi doar izolat în rest. Temperaturile maxime se vor încadra între 13 şi 23 de grade, uşor mai mici pe litoral, iar cele minime între 4 şi 12 grade, mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei. De la începutul săptămânii viitoare, ploile vor cuprinde toată România.

Prognoza meteo lunară

ANM a prezetnat şi prognoza lunară, valabilă în perioada 1-29 aprilie. Conform ANM, valorile termice se vor situa în general sub cele specifice acestei perioade în regiunile extracarpatice şi la munte, iar în rest temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval. Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului şi a cantităţilor de precipitaţii faţă de media perioadei 1993-2016. Fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fiprognozate cu ajutorul acestui produs.

Săptămâna 01.04.2019 – 08.04.2019

Valorile termice se vor situa în general sub cele specifice acestei perioade în regiunile extracarpatice şi la munte, iar în resttemperaturile medii vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval. Regimul pluviometric va fi deficitar la nivelul întregii ţări, dar maiales în zonele montane din vestul şi nordul teritoriului.

Săptămâna 08.04.2019 – 15.04.2019

Temperatura aerului va avea valori apropiate de cele specifice acestei săptămâni, în cea mai mare parte a ţării. Cantităţile de precipitaţii vor fi deficitare în regiunile intracarpatice şi apropiate de cele normale pentru această perioadă în rest.

Săptămâna 15.04.2019 – 22.04.2019

Temperatura medie a aerului va avea valori ce se vor situa îngeneral în jurul celor specifice acestui interval.Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru această săptămână, cu posibilitatea unui uşor excedent local înregiunile sudice dar şi a unui uşor deficit în nord-vestul teritoriului.

Săptămâna 22.04.2019 – 29.04.2019

Valorile termice se vor situa în general în jurul celor specifice acestui interval, la nivelul întregii ţări. Cantităţile de precipitaţii estimate pentru această săptămână vor fi deficitare în jumătatea vestică a teritoriului şi în general apropiatede cele normale ale perioadei în rest.

Leave A Comment

%d bloggers like this: