Daniel Buda: Guvernarea PSD-ALDE, o cangrenă urât mirositoare care macină viața de zi cu zi a românilor, umilindu-i și batjocorindu-i la nesfârșit!

April 4, 2019
453 Views

Guvernul PSD-ALDE joacă alba-neagra cu autostrăzile, îndatorând românii pentru generații întregi. Guvernului PSD-ALDE îi miros banii europeni obținuți gratis de la UE, iar în tot acest timp încearcă parteneriatele publice-private care ajung și acelea fără niciun rezultat concret. PSD a anunțat că s-a ajuns în faza finală a procedurilor pentru începerea construcției autostrăzii Ploiești-Brașov, în parteneriat public-privat, acest lucru în condițiile în care România are la dispoziție prin Programul Operaţional de Infrastructură Mare 9,2 miliarde de euro, bani europeni pentru perioada 2014-2020. Sub guvernarea PSD-ALDE, rata de absorbție a fondurilor europene destinate infrastructurii mari a ajuns doar la 17%.

Incapacitatea acestei guvernări letargice de a absorbi banii puși pe masă de Comisia Europeană reprezintă un atentat la siguranța cetățenilor români și la bunăstarea acestora. Cei din coaliția PSD-ALDE aruncă cu praf în ochii românilor atunci când vorbesc despre parteneriatele publice-private, preferând o astfel de soluţie pe de-o parte pentru a ascunde incompetenţa în absorbţia şi gestionarea fondurilor europene, un capitol la care suntem statul cel mai deficitar din Uniunea Europeană şi, pe de altă parte, pentru a satisfice interesele firmelor de casă ale PSD şi ALDE.

Actualul Guvern dă cu piciorul miliardelor de euro de la Uniunea Europeană, expunându-i pe români la accidente rutiere pe drumuri peticite și îndatorând statul și așa împovărat. În ultimii 2 ani de guvernare pesedistă, datoria statului a crescut cu 9,4 miliarde euro, ajungând astfel la o datorie totală de 69.4 miliarde de euro. Împrumutul masiv de 9,4 miliarde de euro făcut de Guvernul PSD-ALDE ar fi putut evitat prin atragerea fondurilor europene. Vorbim de o sumă echivalentă cu suma pe care România a primit-o pentru dezvoltarea infrastructurii mari din partea Uniunii Europene.

Este inadmisibil ca românii să beneficieze de miliarde de euro din partea UE pentru construcția de autostrăzi, iar guvernul PSD-ALDE să aleagă să îngroape generații întregi de români în datorii. Coaliția PSD-ALDE rămâne o guvernare plină de „gropi” care atentează la siguranța și viitorul românilor. Singura soluție pentru redresarea României este un vot masiv la următoarele alegeri, al tuturor românilor care s-au săturat de incompetența inimaginabilă a Guvernului PSD-ALDE.   

Leave A Comment

%d bloggers like this: