Studiu: 53% dintre romani vor cheltui cel putin un salariu mediu net pentru vacanta de vara

March 21, 2019
353 Views

Studiul efectuat de echipa motorului gratuit de cautare pentru calatorii momondo.ro arata ca 72% dintre romani si-au propus sa cheltuie peste 2000 lei in vacanta de vara iar peste jumatate dintre respondenti (53%) au afirmat ca bugetul familiei alocat pentru calatoria din timpul verii depaseste 3000 lei, adica un salariu mediu net, din Romania.

Romanii cred cu tarie in puterea unei vacante, de aceea aloca sume semnificative din salariul lor pentru calatoria din timpul verii care le va incarca bateriile pentru inca un an. Concurenta intre companiile de zbor face ca efortul de a pune bani in pusculita in fiecare luna sa fie rasplatit cu destinatii cat mai atractive. De asemenea, hotelurile incearca sa atraga noi clienti prin reduceri de preturi sau includerea in pret a unor servicii, precum spa, masaj, tururi ghidate sau petreceri tematice.

Unde isi propun romanii sa calatoreasca in vara 2019?

Cei mai multi (66%) dintre participantii la studiu isi doresc o calatorie care sa includa si cateva zile de stat pe plaja. Timpul petrecut pe malul marii, fie ca implica lupte cu valuri sau doar carti citite pe sezlong, razbuna toate orele de stat la birou din lunile precedente.
Dar exista si o alta categorie de oameni, putin peste o treime, care prefera drumetiile montane si aerul curat, mai ales daca locuiesc intr-un oras infierbantat, cu temperaturi varatice mult mai neprietenoase decat cele din paduri.

Tot la fel de multi isi doresc un city break in lunile de vacanta. Probabil ca nu au de gand sa renunte la plaja sau la trasee montane, dar au fost chibzuiti cu cheltuielile de peste an si cu planificarea vacantei, deci isi pot propune sa descopere si un oras din Europa, intr-o excursie de weekend.

Doar 1% dintre respondenti au afirmat ca nu isi propun sa calatoreasca in vara acestui an, fiind cel mai mic procent dintre cele 22 de nationalitati care au participat la sondaj.
Turismul autohton se bucura in continuare de pe urma deciziilor spontane de a pleca intr-o calatorie, dar destinatiile din afara tarii predomina in alegerile facute din timp. Peste jumatate (54%) dintre cei intervievati se asteapta sa petreaca vacanta de vara in Romania. Pentru ceilalti, plajele si coastele de la Marea Mediterana sunt foarte apreciate, iar companiile de zbor se intrec in oferte catre astfel de locatii. De exemplu, un zbor dus-intors catre Atena in luna iunie are acum un cost mediu de aproximativ 50 de eur/persoana.

Leave A Comment

%d bloggers like this: