Canabisul ar putea fi legalizat în scop medicinal

March 21, 2019
411 Views

Canabisul ar putea fi legalizat în scop medicinal. Anunţul a fost făcut de ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici.

Ministrul Eugen Teodorivici a declarat că se discută despre legalizare în condiţiile în care mai state europene au făcut acest lucru, însă principala categorie de pacienţi care ar beneficia de o astfel de terapie ar fi bolnavii de cancer în fază terminală.

„Categoric, este medical un argument care justifică o astfel de procedură de legalizare şi de utilizare în scopuri medicinale a canabisului. Dacă ieri a fost la Ministerul Sănătăţii comisia de profil, înseamnă că asta este direcţia în care se merge. E deja o practică europeană şi justificarea o are, medicinal vorbind. Fiind în fază terminală pacienţii, probabil că este o cale de a diminua din suferinţele pe care aceştia le au”, a declarat Teodorovici.

Marijuana este considerată un produs terapeutic care previne orbirea cauzată de glaucom, ameliorează crizele de epilepsie, stopează răspândirea cancerului, ameliorează anxietatea şi încetineşte programul bolii Alzheimer. Cele mai important beneficii sunt pentru bolnavii de cancer sau scleroză, ale căror dureri pot fi ameliorate considerabil prin consumul de marijuana.

De pildă, consumul de marijuana în scopuri medicinale este o practică veche în Statele Unite ale Americii, unde există dispensare în acest sens. În SUA, în anul 2009, existau între 25 şi 60 de milioane de consumatori de marijuana, ceea ce înseamnă o afacere anuală între 45 şi 110 miliarde de dolari.

Dezincriminarea posesiei, necesară?

….

Leave A Comment

%d bloggers like this: