Salariile la Imprimeria Ardealul nu pot fi plătite pentru că directorul CNI Coresi nu vrea

March 19, 2019
820 Views

Pentru că nu aţi fost în stare într-o săptămână să plătiţi salariile angajaţiilor de la Sucursala Imprimeria Ardealul Cluj şi Sucursala Imprimeria de Vest Oradea, vă rugăm să ne permiteţi să adunăm noi în cursul zilei de astăzi banii necesari pentru plata salariilor pentru luna februarie 2019.

Vă rugam să ne anuntaţi în cel mai scurt timp posibil, astfel veţi fi singurul raspunzător civil şi penal pentru neplata salariilor.

Aţi invocat tot felul de motive pentru neplata salariilor, care au fost demontate, cum ar fi ca suma de aproape 100.000 lei pe care o aveam în cont ar proveni din chirii, ori numai 5.000 lei din această sumă proveneau din chirii, restul provenind din activitatea tipografică.

Este pentru prima oară, în cei 100 de ani de cand s-a înfiinţat prima tipografie românească din Cluj, când nu au fost plătite salariile la termen.

Pentru acest motiv, Sindicatul Liber al tipografiilor din Cluj a depus în data de 13.03.2019 la Inspectoratul Teritorial de Muncă Bucureşti sesizare cu privire la neplata salariilor.

Neplata salariilor are consecinţe grave asupra tuturor angajaţiilor şi membrilor familiilor lor, în contextul în care, pe lângă asigurarea traiului zilnic, acestora le-a fost afectată plata utilităţilor, ratelor, medicamentelor şi cheltuielilor de scolarizare a copiilor.

Cu siguranţă, veţi intra în istorie drept cel mai incompetent director de la construirea Casei Scanteiei până în prezent. Din păcate, v-aţi înconjurat de oameni nepregătiţi profesional, angajând doi directori cu salarii de peste 10.000 lei, care atrag cheltuieli lunare inutile de peste 25.000 lei, fără să aducă nici un beneficiu companiei, în timp ce majoritatea angajaţiilor primesc salariul minim pe economie.

Pentru dumneavoastră legea a fost facultativă, în condiţiile în care nu aţi încheiat contract de mandat cu Ministerul Culturii şi Identitaţii Naţionale, aţi încheiat cu administratorul judiciar un contract individual de muncă care nu este prevăzut de Legea insolvenţei şi aţi modificat organigrama companiei fără consultarea şi aprobarea Adunării Generale a Acţionarilor CNI Coresi SA.

Director,

Mircia Giurgiu

Leave A Comment

%d bloggers like this: