Spectacolul „Cenușăreasa” va fi prezentat duminică la Teatrul „Puck”

March 16, 2019
438 Views

Teatrul de Păpuși „Puck”, instituție de cultură care funcționează în subordinea Consiliuliui Județean Cluj, își așteaptă spectatorii în acest final de săptămână cu două reprezentații ale îndrăgitului basm „Cenușăreasa”, după Frații Grimm, precum și cu spectacolul „Micimackó”/„Ursulețul Winnie Pooh”.
Astfel, duminică, 17 martie, de la orele 11:00 și 12:30, micii spectatori clujeni se vor putea bucura de spectacolul „Cenușăreasa”, în regia lui Aureliu Manea și adaptarea scenică a regizoarei Mona Marian, acesta încadrându-se în tradiția instituției clujene de a valorifica marile povești ale literaturii universale.
Reprezentația se remarcă prin tehnica mânuirii păpușilor, prin decorul și imaginile scenice rafinate și prin alternanța interpretativă marionetă – actor. Întreaga viziune regizorală se bazează pe contrastul volumelor, marionetele și actorii jucând împreună pe scenă. Inserțiile din Commedia dell’Arte dau o notă comică întregii povești, iar ilustrația muzicală cuprinde pasaje clasice și preclasice, interpretate live de actorii păpușari.
De-a lungul anilor, spectacolul a fost invitat la numeroase festivaluri din țară și din țări precum Ungaria, Polonia, Italia, Ucraina sau Spania.
Scenariul este semnat de Alex Căprariu, scenografia de Virgil Svințiu și Epaminonda Tiotiu, iar ilustrația muzicală de Corina Sârbu. În distribuție: Frunzina Anghel, Călin Mureșan, și Angelica Pamfilie
Spectacolul se joacă în limba română, iar vârsta minimă recomandată este de patru ani.
De asemenea, sâmbătă, 16 martie, de la ora 11:00, va fi prezentat spectacolul „Micimackó”/„Ursulețul Winnie Pooh”, după A. A. Milne, în regia lui Kovács Ildikó.
Acțiunea se petrece în Pădurea de 100 de acri, unde locuiește Cristopher Robin și prietenii săi. Tot aici trăiește și Ursulețul Winnie the Pooh și amicii săi: timidul Purceluș, Iepurele cel ager, melancolicul Aiurel, exuberantul Tigru, blânda Kanga cu aventurosul ei Roo și înțeleptul domn Bufniță.
Scenografia este semnată de Valentin Codoiu, muzica de Péter Vermesy, iar asistent de regie este László György. În distribuție: Réka Giriti, Laura Pünkösti, Balogh Dorottya, Áron Kötő și Jenő Urmánczi.
Spectacolul se joacă în limba maghiară, iar vârsta minimă recomandată este de patru ani.

Leave A Comment

%d bloggers like this: