Preşedintele Klaus Iohannis : Romania se opune cu tarie tuturor formelor de terorism si de extremism violent

February 25, 2019
442 Views

Trimisul special al AGERPRES, Florentina Peia, transmite: Cooperarea dintre UE şi Liga Statelor Arabe este vitală în lupta împotriva terorismului, a declarat preşedintele Klaus Iohannis, subliniind că România se opune cu tărie tuturor formelor de terorism şi de extremism violent.

“În ceea ce priveşte lupta împotriva terorismului, cooperarea dintre Uniunea Europeană şi Liga Statelor Arabe este vitală. La fel de importante sunt implicarea regională în combaterea terorismului, creşterea responsabilităţii locale şi sprijinul internaţional, atunci când este cazul. România se opune cu tărie tuturor formelor de terorism şi de extremism violent. Ar trebui să ne axăm pe soluţionarea cu prioritate a cauzelor profunde ale acestora. Elementele cheie în această privinţă sunt dezvoltarea rezilienţei şi cooperarea sporită”, a afirmat şeful statului, la primul summit UE-Liga Statelor Arabe (LSA), care se desfăşoară la Sharm El-Sheikh, în Egipt, duminică şi luni.

El a subliniat că evoluţiile în regiune în ultimii ani au cunoscut o serie de crize, care, în ciuda eforturilor actorilor locali şi ale comunităţii internaţionale, continuă să afecteze securitatea tuturor.

“Orice soluţie la astfel de crize trebuie să ia în considerare poziţiile, opiniile şi sensibilităţile statelor din regiune, începând cu cele mai afectate”, a declarat Iohannis, reiterând punctul de vedere principial al României că aceste crize nu pot fi rezolvate decât în mod paşnic, prin dialog deschis.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că susţine o cooperare mai strânsă între Uniunea Europeană şi Liga Statelor Arabe, arătând că este nevoie de acest parteneriat puternic pentru a găsi soluţii comune la problemele actuale, precum migraţia, radicalizarea şi terorismul.

“Susţin pe deplin o cooperare pragmatică, realistă şi din ce în ce mai strânsă între Uniunea Europeană şi Liga Statelor Arabe, ca unică modalitate de a produce rezultate concrete. Avem nevoie de un parteneriat puternic pentru a găsi soluţii comune la problemele noastre actuale, care prezintă diverse riscuri, precum migraţia, radicalizarea şi terorismul, dar şi pentru a aborda provocări pe termen mediu şi lung, precum schimbările climatice, dezvoltarea durabilă şi crearea de locuri de muncă. În acest scop, trebuie să venim cu proiecte comune concrete, care să producă schimbările pe care le aşteaptă naţiunile noastre”, a afirmat Iohannis.

Leave A Comment

%d bloggers like this: