Daniel Buda cere demisia Sorinei Pintea pentru dezinteresul arătat față de Spitalul Regional de Urgență Cluj

Președintele PNL Cluj, europarlamentarul Daniel Buda, cere demisia de urgență ministrului Sănătății, Sorina Pintea, întrucât prin atitudinea ei riscă să piardă cei 150 de milioane de euro bani europeni dedicați spitalelor regionale de urgență.

Totuși, înainte să-și dea demisia, ministrul ar trebui să transfere competența spre consiliile județene, care au capacitatea de a gestiona mult mai bine aceste proiecte.

Daniel Buda atrage atenția asupra faptului că Sorina Pintea se contrazie în afirmațiile făcute, întrucât în vara anului trecut spunea că pentru Cluj și Iași sunt deja finalizare SF-urile pentru ca să fie demarate procedurile de licitație, iar în februarie, la Iași, a spus că studiile de fezabilitate pentru Cluj încă nu sunt gata.

”Să nu se joace cu sănătatea celor din regiunea Nord Vest, și să-și dea demisia, să ne dea nouă, celor din Cluj, posibilitatea de a construi aceste spitale. În Parlamentul European am avut discuții și pe marginea acestor spitale, ei ne-au spus că prima dată să ne cheltuim banii alocați, apoi primim restul finanțării. Oricum deja am reușit să majorăm gradul de cofinanțare de la 50 la 85% din partea CE. Consiliul Județean Cluj a transferat terenul necesar către Ministerul Sănătății, așa că totul depindea de Guvern. Este oricum o crimă ceea ce face coaliția de guvernare, în România se moare în spitale, iar tu ai bani europeni la îndemână”, a precizat liderul PNL Cluj.

Liberalii au adunat deja 27.000 de semnături din partea cetățenilor pentru construirea Spitalului Regional de Urgență Cluj.

Leave A Comment

%d bloggers like this: