Alin Tișe: Spitalul Regional pentru Copii va fi construit în Borhanci, în termen de 2 ani

February 21, 2019
1,543 Views

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a anunțat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că după un an de căutări a fost identificată o locație potrivită pentru construirea Spitalului Regional pentru Copii, o unitate care să aducă în același amplasament toate cele 14 adrese diferite ale actualului Spitalul pentru Copii.

Nevoia amenajării Spitalului Regional pentru Copii a rezultat din faptul că 60% din pacienții Spitalului de Copii Cluj sunt din alte județe.

”Acum Spitalul pentru Copii funcționează în 14 clădiri diferite pe raza municipiului Cluj-Napoca. De un an am căutat o locație potivită pentru un spital regional monobloc pentru copii, printre locațiile analizate fiind și un teren pe str. Victor Babeș, locația actualului spital de pe str. Moților, un teren al USAMV, am analizat foarte multe amplasamente. În urma discuțiilor purtate cu Direcția de Sănătate Publică și conducerea Spitalui, am concluzionat că cea mai bună locație este un teren pe care Primăria Cluj-Napoca îl are în Borhanci, fosta locație CasaRom, între străzie Borhanci și Sopor, în apropiere de actuala centură ocolitoare și de viitoarea centură metropolitană. Consiliul Județean va demara construcția spitalului de 700 de paturi, avem sprijinul Primăriei și al primarului Emil Boc”, a declarat Alin Tișe.

Spitalul Regional pentru Copii se va amenaja pe 7 hectare de teren.

Se lucrează deja la actele de transfer de proprietate cu titlu gratuit, iar proiectanții de la Primărie lucrează deja la Planul Urbanistic Zonal. Totodată, Primăria Cluj-Napoca va continua proiectul de lărgire a străzii Borhanci la 4 benzi de circulație.

”După ce vom deveni proprietari, vom derula Studiile de Fezabilitate care vor spune costurile. În maxim doi ani ne propunem să contruim spitalul, la fel ca și stadionul Cluj Arena”, a adăugat președintele CJ Cluj, Alin Tișe.

O variantă analizată a fost și amenajarea spitalului pentru copii monobloc într-o aripă a Spitalului Regional de Urgență din Florești, însă cererea Consiliului Județean Cluj a fost respinsă de Ministerul Sănătății.

În acest context, Alin Tișe o acuză pe ministrul Sănătății, Sorina Pintea, de ”habarnism” și de tărăgănarea studiilor necesare construirii Spitalului Regional de Urgență, având în vedere că spitalul din Cluj era în vara anului trecut cel mai avansat în proceduri dintre toate cele trei spitale regionale, însă între timp Iașiul este avantajat.

1 Comments

  1. zaharia said: "bravo Tise Dar vreau sa-l vad ca e inceput ca de povesti imi este plina casa".

Leave A Comment

%d bloggers like this: