Tudose – Cum naiba să mă mai văd cu premierul Japoniei, în timp ce eu strângem ficusul ?

February 20, 2019
304 Views

Fostul Premier ,Mihai Tudose,  a afirmat că a cerut PSD să amâne şedinţa CEx în care ştia că va fi decisă retragerea sprijinului politic, în contextul vizitei din 16 ianuarie 2018 a premierului Japoniei Shinzo Abe, care a trebuie să îşi modifice programul pentru că Tudose şi-a dat demisia din funcţia  premier.

„Asta s-a întâmplat luni. Am transmis «domnule, marţi vine premierul Japoniei. Ar fi bine ca CEx-ul acesta, care era o poveste cu final previzibil, hai să fie miercuri. Să vină omul acela, să vorbim cu el, să vină şi el într-o ţară normală, cu prim-ministru. Dacă a doua zi când pleacă el, plec şi eu, atunci e în regulă. Dar el a fost în România şi a vorbit cu prim-ministrul». Apropo de ce vorbeam mai devreme că fericirea îi provoacă cuiva scăderea globulelor roşii (Liviu Dragnea – n.r.), «nu domnule, facem luni, înaite». «Că de ce nu te-ai întâlnit premierul Japoniei?». Păi cum naiba să mă mai întâlnesc cu omul acela ca să vorbim despre ce? În timp ce eu strângem ficusul să îi spun că «ce-o să facă el cu mine»”, a declarat Mihai Tudose, marţi, la TVR 1.

„Pe care tot cineva dintre comunicatori a dezvăluit-o «domnule, un act dezagreabil. L-a lăsat pe ăla, săracul». A fost ajutat să se vadă prost. De ce nu m-am mai întâlnit cu el? Fiindcă eu nu mai eram prim-ministru la momentul acela”, a completat Tudose, legat de criticile apărute la acea vreme cu privire la faptul că nu l-a primit nimeni de la Guvern pe prim-ministrul nipon.

Pe 16 ianuarie 2018, premierul Japoniei, Shinzo Abe, vizită istorică la Bucureşti, în condiţiile în care niciun şef al Executivului din Japonia nu a făcut o vizită oficială în ultimii 100 de ani în ţara noastră. Cu toate acestea, prim-ministrul nipon a fost nevoit să-şi modifice programul din cauza demisiei lui Mihai Tudose din funcţia de premier al României.

Oaspetele japonez a renunţat la vizita pe care trebuia să o facă la Palatul Victoria şi a mers împreună cu soţia sa, Akie Abe, la Muzeu Satului din Bucureşti. Astfel, premierul Japoniei a vizitat Grădina Japoneză din parcul Regele Mihai (Herastrau), însoţit de primarul Capitalei, Gabriela Firea.

Nota redactiei

Asta-i guvernarea si modul de conducere , PSDragnea ?

Leave A Comment

%d bloggers like this: