Harta calităţii drumurilor din România. Care sunt cele mai bune şi cele mai rele

February 19, 2019
1,020 Views

Şoferii din România au la dispoziţie o hartă a calităţii drumurilor din România, realizată de membrii Asociaţiei Pro Infrastructura

Iniţiativa, creată în anul 2013 şi actualizată în mod permanent de membrii comunităţii şi, de asemenea, se actualizează automat la fiecare 24 de oră cu date despre calitatea drumurilor preluate din OpenStreetMap.

Drumurile din România sunt calificate pe culori, în funcţie de starea tehnică:

albastru = drum excelent
verde = drum bun
galben = drum mediocru sau peticit
roşu = drum rău, cu multe gropi
roz = drum extrem de rău
galben cu albastru = drum în lucru, în curs de realibilitare
gri = drum de calitate necunoscută

Harta a fost realizată de utilizatorii forumurilor peundemerg.ro şi construim-românia, având un „caracter subiectiv”, după cum spun autorii.

Pe hartă sunt reprezentate toate autostrăzile şi drumurile naţionale, cu excepţia drumurilor naţionale care se închid pe timpul iernii (Transalpina, Transfăgărăşan) şi a drumurilor naţionale neasfaltate pe distanţe importante. Drumurile judeţene sunt reprezentate numai în mod excepţional, acolo unde pot prezenta interes pentru tranzit şi nu încarcă prea mult harta.
Lipsa marcajelor duce la retrogradarea drumurilor (primesc de regulă galben), datorită dificultăţilor de a circula pe un drum nemarcat în timpul nopţii sau pe ploaie – chiar dacă asfaltul este bun.

Harta detaliată este disponibilă AICI, în timp ce o hartă interactivă se găseşte AICI.

Leave A Comment

%d bloggers like this: