Rusia va deţine în curând peste 30 de torpile „aducătoare de Apocalipsă”

February 12, 2019
451 Views

Presa din Rusia transmite că forţele armate ale Federaţiei vor primi, în curând, peste 30 de super-torpile înarmate cu focoase termonucleare, transmite publicaţia Foxtrot Alpha.

Primele zvonuri despre această super-armă au apărut în 2015. Proiectul, cunoscut atunci sub numele de „Status-6 Ocean Multipurpose System” şi numit de americani „Kanyon”, a fost confirmată ulterior de surse din Pentagon.

Pe 27 noiembrie 2016 a fost detectat un test nuclear submarin efectuat de Rusia. O armă nucleară nouă şi foarte puternică, despre care Pentagonul nu a oferit detalii, a fost lansată atunci de pe un submarin rusesc într-o zonă geografică despre care nu s-au oferit detalii.

Drona are scopul de a crea un tsunami masiv, care contaminează radioactiv, cu cobalt-60, coasta pe care ajunge. Arma poate fi transportată de două noi submarine ruseşti, numite Project 09852 Belgorod (din clasa de mari dimensiuni Oscar) şi Project 09851 Khabarovsk, lansate la apă în 2012, respectiv 2014.

Khabarovsk este un model misterios, despre care se ştie că poate transporta şase vehicule submarine „speciale”.

Drona Poseidon seamănă, la formă, cu un submarin. Este posibil ca arma să fie bazată pe platforma Surrogat. Acesta este un submarin autonom prezentat de Rusia, care poate fi folosit în misiuni de spionaj sau pentru a imita orice alt model de submarin. Drona va putea fi folosită pentru a păcăli submarinele de atac ale NATO, care, în vreme de război, ar avea rolul de a vâna clasele mai mari ruseşti de submarine, care transportă rachete balistice.

Potrivit unor zvonuri, Rusia consideră că Poseidon este o armă defensivă de ultimă instanţă şi nu o ia în calcul ca armă ofensivă.

Conform blogului militar Foxtrot Alpha, detonarea unei astfel de torpile sub podul Golden Gate din San Francisco are potenţialul de a ucide şi răni peste o jumătate de milion de oameni. Mai mult, norul de radiaţie produs ar ajunge spre nord până în statul Nevada. Se pare că două ţinte deja selectate pentru aceste drone sunt bazele navale Kitsap (din Washington) şi Kings Bay (Georgia), unde au bazele flotele de submarine balistice americane.

Deşi această armă pare impresionantă, ea nu este mai periculoasă decât actualele rachete intercontinentale. Spre deosebire de dronă, acestea pot atinge ţintele în câteva minute. Poseidon are nevoie de mai mult timp pentru a-şi atinge ţinta (poate chiar zile), dar are avantajul că este mai greu de contracarat de sistemele de apărare existente.

Leave A Comment

%d bloggers like this: