Proteste ale persoanelor cu dizabilitati si insotitorilor fata de trecerea indemnizatiilor la bugetele locale (grupaj)

February 10, 2019
478 Views

Părinţi ai copiilor cu dizabilităţi precum şi adulţi cu dizabilităţi şi însoţitori ai acestora au protestat, vineri, în mai multe oraşe din ţară, declarându-se îngrijoraţi de faptul că indemnizaţiile care li se cuvin şi cheltuielile cu asistenţa socială nu mai sunt alocate de la nivel central în bugetul de stat pe acest an, ci au fost trecute în totalitate la bugetele autorităţilor locale.

Cluj
Circa 20 de părinţi ai copiilor cu dizabilităţi şi adulţi cu dizabilităţi au protestat, vineri, în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca faţă de proiectul bugetului pe anul 2019, cerând ca indemnizaţiile să le fie plătite de la bugetul central, nu din bugetele primăriilor.

“Contestăm proiectul de buget pe anul 2019, în condiţiile în care cheltuielilor pentru salariile asistenţilor personali, indemnizaţiile de creştere a copilului cu dizabilităţi, serviciile de protecţia copilului şi centrele pentru adulţi cu dizabilităţi le este alocat buget zero, fiind lăsate pe seama autorităţilor locale. Există riscul ca unele primării să nu aibă bani pentru plăţile aferente persoanelor cu dizabilităţi, de asta ne temem cel mai mult. Cerem modificarea proiectului de buget şi asigurarea cheltuielilor cu asistenţa socială de la bugetul central, dar şi înfiinţarea Fondului pentru Dizabilitate”, a spus unul dintre protestatari.

Participanţii la protest au purtat pancarte cu mesaje precum: “Nu negociem viaţa copiilor noştri”, “Dizabilitatea la bugetul central”, “Noi suntem românii nevăzuţi”.

Leave A Comment

%d bloggers like this: