Ludovic Orban – mesaj catre Guvern : Abrogati OUG 114; expertii europeni critica in termeni duri ordonanta

February 9, 2019
312 Views

PNL cere din nou Guvernului să abroge prevederile OUG 114/2018 privind taxa pe lăcomie, a declarat vineri preşedintele partidului, Ludovic Orban, care a arătat că liberalii au obţinut un draft al unui raport al Comisiei Europene în care experţii avertizează că modificările vor afecta Pilonul II de pensii.

Orban a spus că îşi exprimă nedumerirea cum a ajuns liderul ALDE Călin Popescu-Tăriceanu să lupte împotriva proiectului privind Pilonul II de pensii, pe care, practic, l-a iniţiat când a fost premier din partea PNL.

“În cadrul mecanismului semestrului european, Comisia Europeană elaborează un raport anual privitor la economia fiecărei ţări din UE. M-aş fi aşteptat din partea Guvernului să facă public draftul de raport pe care l-a primit şi la care trebuie să formuleze observaţii. (…) Noi am obţinut acest draft de raport care are o parte consistentă referitoare la măsurile aberante cuprinse în OUG 114. Experţii europeni critică în termeni extrem de duri prevederile OUG 114 adoptată fără dezbatere publică, fără niciun avertisment, la finalul anului trecut”, a afirmat Ludovic Orban, într-o conferinţă de presă.

El a menţionat că experţii europeni arată că prevederilor OUG 114 ar putea duce la taxe şi impozite noi.

“Experţii europeni atrag atenţia că investiţiile private ar putea fi reduse, pentru că nerealizarea proiecţiilor bugetare iniţiale ale Guvernului în 2018 ar putea duce la impozite şi taxe noi în acest an, iar absenţa unui buget pe 2019 provoacă şi mai multă incertitudine şi instabilitate, exact ceea ce se întâmplă astăzi în România. În privinţa măsurilor care se referă la Pilonul II de pensii, raportul face următoarele observaţii: modificările aduse Pilonului II de pensii fac impredictibilă funcţionarea fondurilor private de pensii, le vor afecta negativ rezultatele financiare şi vor creşte riscul ieşirii administratorilor privaţi de pe piaţă”, a adăugat liderul PNL.

Leave A Comment

%d bloggers like this: