Ambasadorul Japoniei în România, E.S. Domnul Hitoshi Noda, primit la Primaria Cluj – Napoca

February 9, 2019
587 Views

“Am primit astăzi, la Cluj-Napoca, vizita E.S. Domnul Hitoshi Noda, Ambasadorul Japoniei în România.

Am discutat despre dezvoltarea relațiilor dintre companiile clujene și investitorii japonezi, despre industria IT a municipiului, precum și despre posibilitățile de colaborare pe plan economic în contextul intrării în vigoare din 1 februarie 2019 a acordului de parteneriat economic între Uniunea Europeană şi Japonia. Acest acord elimină marea majoritate a taxelor pe care le plătesc anual întreprinderile din UE care exportă în Japonia.

Anul trecut, Universitatea Ehime din Japonia a dezvoltat un proiect de colaborare cu Universitatea Babeș-Bolyai, donând butași de cireș ornamental japonez municipiului Cluj-Napoca. Proiectul este susținut de companii și universități clujene, butașii de cireș având nevoie de îngrijire, în perioada de carantină, înainte de putea fi plantați în Parcul Central.

În ceea ce priveşte investiţiile japoneze din oraşul nostru, conform Oficiului Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Cluj, 12 firme cu capital japonez îşi desfăşoară activitatea în municipiul Cluj-Napoca, iar conform datelor Serviciului pentru Imigrări al judeţului Cluj, în municipiul Cluj-Napoca locuiesc 33 cetățeni japonezi.” arata viceprimarul Dan Tarcea

Leave A Comment

%d bloggers like this: