Comisia Europeană salută măsurile luate de reţelele de socializare pentru eliminarea mesajelor motivate de ură

February 5, 2019
183 Views

Comisia Europeană a lăudat luni giganţii Internetului, precum Facebook şi Twitter, pentru măsurile adoptate în eliminarea postărilor care conţin mesaje motivate de ură, în conformitate cu codul de conduită al Uniunii Europene, relatează site-ul agenţiei Dpa.
In 2016, Executivul UE a cerut marilor companii din domeniul online să semneze un set de reguli menite să prevină răspândirea conţinutului rasist sau xenofob, precum şi mesajele care instigă la ură, în timp ce respectă libertatea de exprimare.

Mai multe companii, inclusiv Facebook, Microsoft, Twitter, YouTube, Google+, Instagram, Snapchat şi Dailymotion, au semnat setul de reguli.

Platformele online reuşesc în prezent să evalueze 89% din conţinutul suspicios care este semnalat în decurs de 24 de ani şi să elimine aproximativ 72% din conţinutul considerat ilegal, a adăugat Comisia Europeană.

“Mesajele online motivate de ura nu reprezintă doar o infracţiune, ci şi o ameninţare la adresa discursului liber şi respectarea democraţiei”, a declarat comisarul UE pentru Justiţie, Vera Jourova.

Subiectul este relevant în contextul alegerilor care vor avea loc în Parlamentul European în luna mai.

 

Leave A Comment

%d bloggers like this: