Care sunt cele mai importante beneficii ale terapiei florale

February 4, 2019
481 Views

Descoperită la jumătatea secolului al XX-lea în America de către medicul de origine engleză Edward Bach, terapia florală are foarte multe beneficii pentru sănătate, fiind practicată pe scară largă în Europa de Vest şi peste Ocean. Aflaţi din materialul de mai jos care sunt cele mai importante beneficii ale terapiei florale.
După cum precizează fitoterapeutul Raluca Moraru, ”terapia cu flori vă poate ajuta să amelioraţi o gamă largă de probleme de sănătate. Această terapie este una ieftină, fără efecte secundare, eficientă şi uşor de utilizat. Principiul pe care se bazează terapia cu flori este acela că, în multe cazuri, afecţiunile de care suferim sunt doar o rezultantă a unor tulburări psihoemotionale apărute în urmă interacţiunii cu ceea ce ne înconjoară sau a unor evenimente traumatice prin care am trecut şi pe care nu am reuşit să le uităm. Extrasele de flori au rolul de a diminua toate aceste conflicte interioare şi de a restabili armonia organismului. Concret, după un interviu prealabil, pacientului i se da o sticluţă cu esenţă. Terapeutul va stabili individualizat şi numărul de picături necesare pentru tratament”.
Considerând că toate bolile corpului fizic sunt cauzate de stări psihice, doctorul Bach a definit 38 de stări sufleteşti care destabilizează echilibrul sistemului, favorizând apariţia bolilor. El le-a împărţit în 7 grupe principale ce reprezintă tot atâtea conflicte fundamentale din noi înşine: frica, nesiguranţa de sine, interes redus faţă de prezent, singurătatea, hipersensibilitatea la idei şi influenţe exterioare, grija exagerată pentru bunăstarea celor din jurul nostru. Fiecărei grupe îi corespund anumite esenţe florale.
Afecţiunile ce se pot trata prin terapia florală sunt numeroase, de la nevroză anxioasă, depresie şi atac de panică până la anorexie, bulimie şi lipsa de concentrare.
….

Leave A Comment

%d bloggers like this: