Primarii de municipii resping categoric propunerea Ministerului Finanţelor privind preluarea unor cheltuieli

AMR respinge categoric propunerile Ministerului Finanţelor privind preluarea integrală a unor categorii de cheltuieli descentralizate şi cere asumarea de către Guvern a „susţinerii integrale de la bugetul de stat a sistemului de protecţie a copilului şi a persoanelor cu dizabilităţi”.
“AMR respinge categoric propunerile Ministerului Finanţelor Publice privind preluarea integrală a unor categorii de cheltuieli descentralizate, aferente sistemului de protecţie a copilului, centrelor pentru persoane cu handicap, indemnizaţii pentru persoane cu handicap şi însoţitori ai acestora, precum şi „salarizarea personalului neclerical”, cheltuieli evaluate de MFP la 6,4 miliarde de lei. AMR solicită asumarea de către Guvern a „susţinerii integrale de la bugetul de stat a sistemului de protecţie a copilului şi a persoanelor cu dizabilităţi”, aşa cum s-a angajat in „Programul de guvernare 2018-2020”, Capitolul/„Administraţie publică. Politici regionale”,/ Măsura 2 /„Finanţarea autorităţilor locale”,/ pagina 109”, se arată într-o scrisoare a Asociaţiei Municipiilor din România (AMR), trimisă premierului Viorica Dăncilă.
Totodată, primarii de municipii, reuniţi în Asociaţia Municipiilor din România (AMR) condusă de primarul Sectorului 3 Robert Negoiţă, cer urgent transmiterea spre consultare a proiectului Legii bugetului de stat pe anul 2019.
Potrivit sursei citate, urmare a reducerii impozitului pe venit de la 16% la 10%, în anul 2018 bugetele locale au fost diminuate cu sume reprezentând 30-40% din bugetele anului 2017.

….

Foto : www.amr.ro

Leave A Comment

%d bloggers like this: