Care este secretul longevităţii? 10 obiceiuri care îţi prelungesc viaţa

February 2, 2019
522 Views

Indiferent de vârsta pe care o avem, psihologii spun că stă în puterea fiecăruia dintre noi să schimbăm elementele care ne influenţează longevitatea şi stilul de viaţă. O abordare corectă poate creşte şansele de a duce o viaţă lungă şi de calitate.
Prelungirea duratei vieţii a fost dintotdeauna un obiectiv al umanităţii, iar de-a lungul istoriei, metodele prin care acest ţel ar putea fi atins au variat. Vechii egipteni căutau longevitate în diverse elixire, Hipocrate susţinea că omul îmbătrâneşte pe fondul scăderii temperaturii corporale, filozoful Roger Bacon sugera că procesul de îmbătrânire poate fi întârziat printr-o igienă corespunzătoare, fizicianul Christoph Wilhelm Hufeland era convins că totul stă în forţa vitală, o energie superioară ce ne guvernează fiinţa, în timp ce biologul rus Mecinikov lansa ideea autointoxicării, conform căreia toxinele intestinale ar scurta viaţa.
Nici ştiinţa modernă nu a rămas imună în faţa acestui subiect aprins, iar cercetătorii continuă să emită păreri cu privire la “secretele” unei vieţi lungi şi de calitatea. Iată doar câteva dintre ele:
1. Ciocolata neagră. Conform numeroaselor studii, cosumul de ciocolată neagră reduce tensiunii arterială şi este benefic pentru prevenirea problemelor cardiovasculare.
2. Râsul. Râdeţi cât mai des posibil; râsul dilată vasele de sânge cu 22%, permiţând creşterea fluxului sanguin şi reducerea tensiunii arteriale.
3. Căsnicia. Un amplu studiu al celor de la Harvard a arătat că bărbaţii căsătoriţi sunt mai sănătoşi şi trăiesc mai mult decât cei care divorţează ori decât văduvii.
4. Fructele de pădure. Considerate drept “aliment minune”, fructele de padure – de la mure, coacăze, zmeură ori merişoare, la goji, noni, aronia – sunt extrem de bogae în nutrienţi, în antioxidanţi care încetinesc fenomenul de îmbătrânire.
5. Alergatul. Cercetătorii au constatat că alergătorii trăiesc, în medie, cu trei ani mai mult decât cei care nu practică această formă de mişcare.

Foto : www.acasa.ro

Leave A Comment

%d bloggers like this: