Colegiul Tehnic „Napoca” în Turcia pentru un nou proiect Erasmus+

January 31, 2019
1,138 Views

În perioada 14-18 ianuarie o delegație  de profesori de la Colegiul Tehnic „Napoca” din Cluj-Napoca a participat la prima reuniune a unui nou  Proiect Erasmus+  câștigat de școală WHOLESOME LIVING: SUBSTANCE ABUSE IS SELF ABUSE”, având ca parteneri școli  din Marea Britanie, Turcia, Italia, Grecia și Polonia.

Scopul proiectului este ca elevii să poată conştientiza efectele nocive ale consumului de droguri, țigarete, alcool si alte substanțe nocive asupra organismului. De asemenea, elevii vor fi atrași spre a promova un stil de viață sănătos, atât pentru ei, cât și pentru familiile lor și comunitățile din care fac parte.

Reuniunea de proiect a fost organizată de către partenerul din Turcia, în localitatea Aydin, nu departe de Efes-ul grecesc, unde Colegiul Tehnic „Napoca” a fost reprezentat de trei cadre didactice, membre în echipa de proiect: Pojar Lucia Mariana, Moricz Judith și Rusu Mihaela.

În cele trei zile de activități s-au stabilit sarcini pentru fiecare partener al proiectului, s-a elaborat un calendar lunar de activități pentru primul an de implementare, precum și s-a fixat perioada pentru următoarea reuniune de proiect, ce va fi găzduită de către  România, la Colegiul Tehnic „Napoca”în perioada 26 mai-1 iunie.

De asemenea gazdele au pregătit activități specifice temei proiectului, respective prezentări realizate de specialiști în legislația privind consumul de droguri și specialiști în nutritive, urmate de ateliere împreună cu profesorii și elevii școlii.

Doamna Marinela Marc, directorul Colegiului Tehnic „Napoca” și membru în echipa de proiect ne-a mărturisit că “accesarea de proiecte europene este una din prioritățile școlii, deoarece  le oferă elevilor oportunitatea de a exersa unele competențe dobândite la școală în noi context de învățare, le deschide noi orizonturi, prin șansa de a veni în contact cu elemente din cultura și civilizația altor țări, de a–și exersa competențele de comunicare în limba engleză, de a afla ce preocupări au tinerii de vârsta lor din alte țări, de a lega prietenii, care să dureze dincolo de calendarul proiectului”.

Leave A Comment

%d bloggers like this: