Romanii ar putea fi desemnati cei mai comunicativi europeni; 91% utilizeaza o data pe zi telefonul mobil pentru o convorbire

January 26, 2019
395 Views

Românii ar putea fi desemnaţi cei mai comunicativi europeni în condiţiile în care 91% vorbesc măcar o dată pe zi la telefonul mobil, iar 30% dintre cei trecuţi de 60 de ani folosesc zilnic diverse aplicaţii pentru apeluri video, conform studiului ‘Trăind în Europa, 2018’, remis vineri AGERPRES.
Un sfert dintre germani au renunţat să mai folosească smartphone-urile pentru apeluri telefonice clasice şi unul din doi a renunţat la SMS-uri, comunicarea prin intermediul diverselor aplicaţii (Skype, WhatsApp, Facebook messenger) câştigând tot mai mult teren. Manierele de comunicare din anii ’90 – 2000 rămân, încet-încet, pentru jumătatea de nord a Europei, o simplă amintire, conform studiului realizat de E.ON şi Kantar EMNID. ‘Complet atipici’, românii îmbrăţişează noua tehnică de comunicare fără să renunţe la ‘vechile obiceiuri’. Pur şi simplu, comunică mai mult, având lejer posibilitatea să-şi revendice locul întâi la nivel european, în acest domeniu.

Potrivit studiului, 91% dintre români utilizează măcar o dată pe zi telefonul mobil pentru a iniţia o convorbire, în timp ce unul din doi utilizează zilnic apelurile video prin intermediul aplicaţiilor care au această opţiune.

Leave A Comment

%d bloggers like this: