Preşedintele României, Klaus Iohannis : Actualii guvrnanti pericliteaza viitorul tarii printr-o avalansa de masuri cu efecte care se arata dezastruoase

January 24, 2019
363 Views

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a afirmat, miercuri după-amiază, la Iaşi, că actuala putere a demonstrat “o jalnică ţopăială legislativă şi administrativă”, în locul unei guvernări responsabile.
“Politicienii, elitele la modul general, au datoria de a se prezenta în faţa cetăţenilor şi a istoriei cu obiective şi cu rezultate. Când e vorba de a genera noi energii, de a moderniza societatea, cum s-a întâmplat după Unirea Principatelor, educaţia şi infrastructura trebuie să fie priorităţile unei guvernări responsabile. Din păcate, la 160 de momentul pe care îl sărbătorim astăzi, în locul Unirii, în jurul interesului naţional şi al integrării depline în Europa, guvernanţii au preferat o hărmălaie populistă şi o jalnică ţopăială legislativă şi administrativă. În locul unei viziuni coerente, care să asigure României o dezvoltare sustenabilă, actualii guvernanţi periclitează viitorul ţării printr-o avalanşă de măsuri cu efecte care se arată dezastruoase. România nu merită asemenea politiceni lipsiţi de responsabilitate faţă de ţară. Nici Iaşiul, cu moştenirea sa istorică, nu merită să ajungă un oraş al investiţiilor mereu promise şi amânate, mai ales când vorbim despre proiecte vitale, precum autostrada ori spitalul regional. Unirea din urmă cu 160 de ani ne obligă să facem totul pentru a reda speranţa românilor într-un viitor în care ţara să fie bine guvernată, iar cetăţenii respectaţi”, a afirmat Iohannis.

Preşedintele a evocat trecutul municipiului Iaşi, în contextul acordării titlului de “Capitală Istorică a României”, el afirmând că “în momente cruciale ale istoriei noastre moderne, au fost luate decizii care au influenţat în cea mai mare măsură existenţa şi dezvoltarea întregii Românii”.

Leave A Comment

%d bloggers like this: