Carlos Santana va marca 50 de ani de la prezenta sa la Woodstock cu un turneu nord-american

January 19, 2019
565 Views

Celebrul chitarist Carlos Santana va marca cinci decenii de la prezenţa sa la festivalul Woodstock din 1969 şi 20 de ani de la apariţia albumului ‘Supernatural’ cu un turneu în SUA şi Canada, potrivit anunţului făcut de muzician pe site-ul său, relatează joi EFE.

Desfăşurat sub titlul ‘Supernatural Now’, turneul lui Santana, care include 29 concerte, va începe pe 22 iunie la Phoenix şi se va încheia pe 25 august la Wantagh (New York). Artistul va susţine spectacole în oraşele Los Angeles, Dallas, Chicago, Toronto, Denver, Austin şi Boston.

Potrivit artistului, prin acest turneu doreşte să aniverseze jumătate de secol de la participarea sa la festivalul de la Woodstock, din august 1969, care a reprezentat una dintre culmile mişcării hippy şi contraculturii, precum şi 20 de ani de la apariţia albumului ‘Supernatural’ (1999), unul dintre cele mai mari succese ale sale.

Prin colaborarea cu artişti invitaţi ca Eric Clapton, Maná, Dave Matthews sau Lauryn Hill, ‘Supernatural’ l-a readus pe Santana în prima linie a muzicii şi i-a adus opt premii Grammy, inclusiv pentru cel mai bun album al anului şi înregistrarea anului cu piesa ‘Smooth’.

“Ambele au fost momente extraordinare din viaţa mea. Woodstock şi ‘Supernatural’ m-au dus în locuri unde nu visam să ajung vreodată”, a scris chitaristul în vârstă de 71 de ani.

Maestru al chitarei şi al fuziunii latino, Santana şi-a început cariera sub influenţa originilor sale mexicane, a continuat la San Francisco în perioada hippy, până la consolidarea sa ca supervedetă globală.

Născut la 20 iulie 1947 la Autlán de Navarro, un municipiu din statul mexican Jalisco, Santana a crescut în Tijuana după care a emigrat la San Francisco în anii ’60, unde a făcut parte din contracultura care luase avânt în SUA şi care îi invita pe tineri să experimenteze sexul, muzica şi drogurile.

În oraşul californian, artistul a fondat grupul multietnic Santana, care i-a adus faima internaţională. Muzicianul a devenit cunoscut pentru maniera în care îmbină blues-ul, rockul şi ritmurile afro-latino-americane în albume ca ‘Santana’ (1969) sau ‘Abraxas’ (1970).

Cel mai recent album al său este ‘Power of Peace’, pe care l-a lansat în 2017 alături de The Isley Brothers. AGERPRES

Leave A Comment

%d bloggers like this: