Legea privind obligativitatea consiliilor locale de a acorda burse elevilor, promulgată de presedintele Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, joi, proiectul pentru modificarea Legii Educaţiei, prin care este instituită obligaţia pentru consiliile locale să acorde burse de performanţă, de merit, de studiu şi de ajutor social pentru elevii de la cursurile cu frecvenţă din învăţământul preuniversar.
Propunerea legislativă are ca obiect de reglementare modificarea Legii educaţiei naţionale nr.1/2011, cu modificările şi completările ulterioare, în sensul instituirii obligativităţii acordării, de către consiliile locale, a burselor de performanţă, de merit, de studiu şi de ajutor social pentru elevii de la cursurile cu frecvenţă din învăţământul preuniversitar, cât şi o valoare minimă a acestora, stabilită anual prin hotărâre a Guvernului.
„Elevii de la cursurile cu frecvenţă din învăţământul preuniversitar de stat beneficiază lunar de burse de performanţă, de burse de merit, de burse de studiu şi de burse de ajutor social”, prevede proiectul de lege.
Potrivit iniţiativei legislative, cuantumul minim al bursei de performanţă, al bursei de merit, al bursei de studiu şi al bursei de ajutor social se stabilesc anual prin hotărâre a Guvernului. Bursa de ajutor social se poate cumula cu bursa de performanţă, cu bursa de merit sau cu bursa de studiu.
Pe 19 decembrie 2018, proiectul de lege a fost adoptat de Senat, în calitate de for decizional.

Leave A Comment

%d bloggers like this: