Eminescu pe ritmuri de rock la Colegiul Tehnic „Napoca” (foto)

January 16, 2019
914 Views

Colegiul Tehnic „Napoca” din Cluj-Napoca a marcat Ziua Culturii Naționale printr-un spectacol inedit „Eminescu, cugetări din azil„.Operă rock, un scenariu alcătuit din texte eminesciene cunoscute, dar și mai puțin cunoscute publicului, care au dezvăluit nu atât latura romantică a creației eminesciene, cât mai ales satira, critica la adresa societății, care promovează falsele valori.

Scenariul aparține domnului profesor Adrian Mureșan, care, alături de elevi, a oferit publicului un spectacol reușit, ce a transmis foartă multă emoție. La reusita spectacolului a contribuit și colaborarea pe care școala o are cu Music Hub, care a asigurat partea muzicală, respectiv acordurile rock și am remarcat, în special micul dar talentatul instrumentist de la tobe, Răzvan Bota,  cu siguranță un nume de care vom mai auzi.Sala Colegiului Tehnic „Napoca” a fost neîncăpătoare pentru foști și actuali elevi, cadre didactice, părinți, invitați, care au vibrat pe acordurile liricii eminesciene și ale muzicii rock.

Doamna Marinela Marc, directorul școlii, ne-a mărturisit că „acest proiect s-a născut din dorința de a găsi modalități specifice generațiilor de azi de a se apleca asupra textului eminescian și mai ales de a descoperi în opera marelui poet, prozator și publicist și alte aspecte decât cele exploatate prin programele școlare. Rezultatul a fost unul spectaculos, elevii au participat cu mare plăcere, iar bucuria lor a transmis multă emoție celor prezenți, care, la sfârșit aveau ochii încărcați de lacrimi. A fost încă un proiect reușit, care a demonstrat încă o dată că la Colegiul Tehnic „Napoca” se desfășoară activități care pun în valoare creativitatea elevilor și a cadrelor didactice și prin toate aceste activități se dorește formarea tinerilor în spiritul valorilor adevărate.”

 

(

Leave A Comment

%d bloggers like this: