Update . Drumul Judetean Rachitele -Prislop – Ic Ponor , BLOCAT din cauza zapezii .Cod galben de VANT la Cluj

January 16, 2019
572 Views

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare  cod galben pentru judeţele Cluj, Sălaj, Maramureş şi Satu Mare, valabilă până la ora 11.00.

În cele patru judeţe, vântul atinge la rafală 55 – 60 de kilometri pe oră.

Zona joasă a judeţelor Braşov, Alba şi Sibiu sunt sub avertizare cod galben până la ora 14.00. În aceste zone, vântului atinge viteze de 55-65 de kilometri pe oră la rafală.

Începând de luni şi până miercuri, la ora 20.00, zona de munte din 27 de judeţe este, total sau parţial, sub avertizare cod galben de viscol. Temporar pe creste vântul va sufla tare cu rafale de peste 100 -120 de kilometri pe oră, viscolind şi troienind zăpada şi determinând scăderea semnificativă a vizibilităţii.

Totodată, până miercuri, la ora 20.00 este în vigoare o informare meteo de intensificări ale vântului, ninsori şi precipitaţii mixte care favorizează depuneri de polei. Miercuri, în zonele joase de relief, cu precădere din vest şi nord-vest, vor fi precipitaţii mixte, ce vor favoriza depuneri de polei.

Problemele apar pe drumurile de munte , atat nationale cat si judetene , vantul fiind unul din factorii care prin aducerea rapida a zapezii in drum , poate crea blocaje .

Atentie mare !

Update 

Conform informatiei de ultima ora DRUMUL JUDETEAN 108C -RACHITELE-Doda Pilii -IC PONOR ESTE BLOCAT din cauza zapezii adusa de vant ,

Probleme sunt si pe drumul judetean 103K -Capus -Agirbiciu – Rasca-Marisel , tot din cauza zapezii viscolita in drum de vant,

Doar FREZA mai poate debloca drumul !

Sa speram ca autoritatile judetene vor intervenii ct mai curand.

Leave A Comment

%d bloggers like this: