Daniel Buda – Doamnele Sorina Pintea și Rovana Plumb trebuie demise de urgență de către premierul Viorica Dăncilă!

January 13, 2019
189 Views

In cadrul unei conferinte de presa, europarlamentarul Daniel Buda a criticat DUR situatia legata de construcția Spitalelor Regionale de Urgență. 

“Ministrul Sănătății, doamna Sorina Pintea, a declarat în 26 noiembrie 2018 că Spitalele Regionale se vor face, că s-au solicitat bani de la Comisia Europeană dar i s-a comunicat că forul european nu are alte resurse financiare. Eu am cerut Comisiei Europene în data de 3 decembrie 2018, mai exact doamnei Corinei Crețu, să îmi comunice dacă a existat o cerere scrisă din partea Guvernului României în vederea suplimentării fondurilor pentru construirea acestor spitale. În 20 decembrie 2018, în răspunsul pe care doamna Corina Crețu mi l-a transmis, se arată că pot fi disponibilizate sume din partea CE dar că, până în prezent, CE nu a primit solicitarea de suplimentarea fondurilor. Punând cele două declarații cap la cap, suntem în fața unei minciuni inadmisibile la nivel guvernamental. Din acest motiv, îi solicit public doamnei premier Viorica Dăncilă să o demită de îndată pe ministrul Sorina Pintea și pe ministrul Rovana Plumb, deținătoarea portofoliului care se ocupă de absorbția fondurilor europene.
Este inadmisibil ca de la înălțimea funcției de ministru, să spui în spațiul public că Guvernul, Ministerul Sănătății, a solicitat fonduri suplimentare de la CE iar Comisia a spus că nu are fonduri, când, de fapt, nu a fost făcută nici măcar o simplă cerere la Comisia Europeană. Le transmit celor de la PSD să nu se joace cu sănătatea românilor pentru că se moare cu zile în spitale.
De asemenea, solicit Guvernului să ia toate măsurile necesare astfel încât să fie transferat proiectul Spitalului Regional de Urgență de la Cluj de la nivelul MS către Consiliul Județean Cluj pentru a putea fi început și finalizat. În decembrie 2018, Comisarul European Corina Crețu a răspuns că Programul Operațional Regional poate fi modificat la cererea autorităților naționale. CJ Cluj a solicitat Guvernului să modifice ghidul de finanțare, astfel încât să poate co-finanța proiectul spitalului regional de urgență de la Cluj “arata Daniel Buda

Danniel Buda a mai spus că :  Doamnele Sorina Pintea și Rovana Plumb trebuie demise de urgență de către premierul Viorica Dăncilă!

Leave A Comment

%d bloggers like this: