Dacian Cioloş – Candidez la alegerile europarlamentare iar PSD și „analiștii“ lor în simbrie vor începe să ne atace – pe mine și pe colegii mei – cu vorbele și manipulările lor otrăvite.

January 12, 2019
471 Views

“Candidez la alegerile europarlamentare. A fost o decizie dificilă, pentru că orice discuție care avea legătură cu acest subiect începea cu îngrijorarea celor din jurul meu: „Îți dai seama că te vor ataca? Că vor spune că vrei să pleci la Bruxelles?“. Nu o dată am analizat ce avem de făcut atunci când PSD și „analiștii“ lor în simbrie vor începe să ne atace – pe mine și pe colegii mei – cu vorbele și manipulările lor otrăvite.

Până în momentul în care mi-am dat seama că greșeam fundamental. Agenda acestor indivizi care au capturat țara, care vor să decidă cum trăim, cum gândim, cum ne va arăta viitorul, nu este și nu poate fi agenda noastră.

România trebuie să fie o țară în care familiile să se bucure de viață și de prieteni, în care oamenii să aibă parte de normalitate, să poată avea încredere unii în ceilalți, să meargă cu satisfacție la serviciu, să aibă tragere de inimă și energie pentru o plimbare în parc sau pentru o piesă de teatru. Să nu aibă serile otrăvite de țipete și de nevroze. Trebuie să începem să ieșim din ceața toxică pe care unii vor să o aștearnă peste țară.

Cred că fiecare dintre noi are această responsabilitate pentru sine, pentru familia sa, pentru prietenii și vecinii săi. Fiecare dintre noi are datoria de a se trezi din coșmarul acesta și de a se implica fără teamă. Dezinteresul sau retragerea din fața acestor politicieni nocivi nu este o soluție. Pentru mine, alegerea de a candida la europarlamentare este un astfel de pas. După ce am înțeles că nu contează ce vor spune, că indiferent ce voi face oricum vor zice niște enormități și minciuni, am stat și am cugetat la ce ar fi mai bine.

Mai mult decât vocile din exterior mă interesează cele din interiorul partidului, în numele căruia îmi depun candidatura. Lor vreau să le explic ceea ce mi-a motivat decizia. Eu vreau să facem țara noastră bine, iar pentru asta e nevoie să punem la bătaie toată priceperea și toată energia noastră, pe toate fronturile.

Vom avea nevoie de o majoritate parlamentară la alegerile parlamentare din 2020, iar acestea se pregătesc încă de pe acum. Un partid nou, precum PLUS, trebuie să pună la bătaie toate resursele pe care le are, inclusiv cele de imagine și capacitatea de a atrage susținători și votanți pentru lista noastră. Un rezultat bun sau foarte bun la europarlamentare poate crea premisele unei evoluții pozitive a partidului pentru viitoarele alegeri prin care vom trece în următorii doi ani.

Am decis să particip la înființarea unui nou partid, care să ofere electoratului român o nouă paradigmă politică. Din această perspectivă, sunt dator să pun toate atuurile mele la dispoziția partidului. Mă simt dator să contribui total la creșterea și maturizarea lui. Și, astfel, la primul test electoral, alegerile europarlamentare, vom da un mesaj de forță prin care să ne putem promova mai departe, la următoarele teste electorale, obiectivele noastre pentru România și pentru români.

Am în spate o carieră în instituțiile europene din care am învățat și am înțeles cum funcționează Uniunea Europeană. Nu sunt singurul român cu o astfel de experiență, dar sunt unul dintre cei care pot folosi această experiența la cel mai înalt nivel.

România are nevoie vitală de a fi reprezentată în Parlamentul European de oameni competenți, care să lupte pentru binele tuturor românilor.

Aș vrea în primul rând să vedeți în candidatura mea un îndemn la curaj. Să nu vă mai fie teamă de ce vor spune alții despre voi. Aveți dreptul la o viață normală. Aerul viciat al politicii românești poate fi schimbat. E nevoie de curaj și de perseverență. Vă invit alături de noi, pentru că împreună putem schimba România.

În concluzie, aș vrea să fie foarte clar: proiectul meu este în România, nu la Bruxelles. Altfel, nu ar fi fost nevoie să inițiez un proiect politic în România. Am inițiat PLUS pentru a lucra în România și pentru România. Iar candidatura la Parlamentul European se înscrie pentru mine perfect în această logică.” arata Dacian Ciolos

Noi ii dorim mult succes lui Dacian Ciolos

Leave A Comment

%d bloggers like this: